• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΟΧΙ στις εν κρυπτώ διαδικασίες τοποθετήσεων των αναπληρωτών - Απομένουν χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες στην Κέρκυρα!

August 29, 2021 4047

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Πάνω από 5.000 προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν πριν λίγες μέρες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 71 στο Νομό Κέρκυρας. Με τα κενά να απομένουν χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες ακόμα στην Κέρκυρα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι 11.700 διορισμοί, που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων, αλλά και της τραγικής κατάστασης των σχολείων, δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των κενών. Διαφορετικά, κάθε εκπαιδευτικός θα κατείχε μόνιμη θέση σε κάθε σχολείο, τα όποια κενά προέκυπταν θα ήταν πραγματικά για λειτουργικούς λόγους (π.χ. ασθένεια, εγκυμοσύνη), τα παιδιά δε θα έχαναν ούτε μία ώρα μάθημα!!

Μετά την προσπάθεια απόκρυψης των προσλήψεων κι ενημέρωσης μόνο με προσωπικό sms, την ίδια στιγμή το Υπουργείο προετοιμάζει την τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων στα σχολεία με ηλεκτρονικό τρόπο. Με ευθύνη των Διευθύνσεων θα ανέβουν τα κενά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, θα γίνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις σχολείων από τους συναδέλφους και στη συνέχεια το Υπουργείο θα κάνει τις τοποθετήσεις στα σχολεία. Μάλιστα, οι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν μόνο μια μέρα να κάνουν αίτηση – δήλωση σχολείων και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αυτή τη φορά τα κενά που θα δοθούν στους συναδέλφους δεν είναι γνωστά από πριν, δεν ανακοινώνονται δημόσια και οι δήθεν αιρετοί -οι οποίοι τόσο νοιάζονται για το καλό των συναδέλφων- δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ανακοινώσουν από μόνοι τους τα κενά, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.

Η διαδικασία αυτή είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβερνητικής πολιτικής, αφού μπορούν να γίνουν οι τοποθετήσεις, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία διαφάνεια, κατά πώς βολεύει την εκάστοτε Διοίκηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους κι όχι να επαναληφθεί η περσινή διαδικασία, όπου είχαν δοθεί στην Α΄ φάση μόνο κενά που βόλευαν τη ΔΔΕ. Τα κενά πριν τις τοποθετήσεις να δημοσιευτούν στις σελίδες των διευθύνσεων, όπως φυσικά και οι τοποθετήσεις ανά σχολείο. Δε θα επιτρέψουμε η συγκεκριμένη διαδικασία να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο για περικοπές εκπαιδευτικών αναγκών και εν κρυπτώ διαδικασίες τοποθετήσεων των αναπληρωτών.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί σε παρέμβαση στη ΔΔΕ Κέρκυρας, τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, στις 9 π.μ., ώστε να διεκδικήσουμε να καταγραφούν όλα τα κενά στον ΟΠΣΥΔ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search