• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας «Πλήγμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η μεταρρύθμιση του Υπ. Παιδείας»

August 30, 2021 4724

 

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας «συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού μας για την προσπάθεια και την επιτυχία τους στον αγώνα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε μία αν μη τι άλλο περίεργη και σίγουρα πρωτόγνωρη διετία».

Όπως ακόμα, αναφέρει: “Αναμφισβήτητα, οι συνθήκες αυτές ήταν δύσκολες και για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους γονείς των παιδιών, επομένως εύσημα αποδίδονται δικαιωματικά και σε αυτούς που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές. Επιπλέον, συμπάσχουμε με την απογοήτευση των μαθητών και μαθητριών που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά τους καλούμε να μην χάσουν το θάρρος τους. Η ζωή είναι ακόμα μπροστά τους και οι ευκαιρίες για την πραγματοποίηση των ονείρων τους θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε το αποδεδειγμένο πια πλήγμα που κατάφερε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η τελευταία μεταρρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας. Ήδη από τον Μάιο το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, μαζί με άλλα 40 Κέντρα της Ελλάδας, είχε επισημάνει την αντίθεσή του στις μεταρρυθμίσεις της κ. Κεραμέως και ειδικά στο μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Βάσει της πρωτοβουλίας της ΟΙΕΛΕ, είχαμε συνυπογράψει ένα ψήφισμα που προϊδέαζε για τις συνέπειες της ΕΒΕ κι έκανε λόγο για απώλεια πάνω από 25.000 θέσεων εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και συνεπακόλουθο κλείσιμο σχολών και τμημάτων με οδυνηρές συνέπειες για την αγορά εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς οι προβλέψεις άρχισαν επαληθεύονται και με το παραπάνω, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με την ανάγνωση των δημοσιευμένων αριθμών των τελευταίων ημερών. Προς τούτο, καλούμε την Κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα τις αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και κυρίως την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, προτού η ακαδημαϊκή κοινότητα δει και την επόμενη χρονιά να καταβαραθρώνεται.

Το μέλλον των παιδιών μας δεν πρέπει να γίνεται παιχνίδι στα χέρια κανενός”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search