• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βαπτίσεις

Αποψίλωση - «πρόγευση» για την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη

January 30, 2021 3670

Κέρκυρα | Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος "Για το Αντιπεριβαλλοντικό  Νομοσχέδιο" — Start Media Corfu TV | Ράδιο Κέρκυρα 100.1

Ανακοίνωση του Συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος Κέρκυρας για την αποψίλωση - «πρόγευση» της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη

Αναλυτικά:

Ενώ οι πολίτες βρίσκονται περιορισμένοι λόγω lockdown, στον Ερημίτη μπήκε για άλλη μια φορά μπουλντόζα για να ανοίξει το δρόμο για την «ανάπτυξη». Πολύ βολική συγκυρία σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απειλές για πρόστιμα και συλλήψεις αν τολμήσει ο λαός να βγει για να διαμαρτυρηθεί.

Όπως έχουμε ενημερωθεί, δεν έχει επιδειχθεί στις αρμόδιες αρχές η απαιτούμενη άδεια διαμόρφωσης εδάφους (της τάξεως άνω των 0,8 μέτρων) σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. Ιζ του νέου ΓΟΚ (ΦΕΚ Α’ 245/9-12-20), καθώς και αδειοδότηση αποψίλωσης των συγκεκριμένων επιφανειών από την αρμόδια Διοικητική υπηρεσία. Η παρουσία της αρχαιολογικής υπηρεσίας και η άδεια για έργα πυροπροστασίας δεν έχουν σχέση με τα πραγματοποιούμενα έργα.

Αυτό είναι μία «πρόγευση» στο τι πρόκειται να ακολουθήσει με την τσιμεντοποίηση της περιοχής και την καταστροφή της παράκτιας ζώνης.

Ερωτούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης:

· Αν ενημερώθηκαν άμεσα για την ύπαρξη ή μη των εγγράφων που προβλέπονται για τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή.

· Γιατί οι εργασίες προχώρησαν, όσο προχώρησαν, αν δεν επιδείχθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα.

· αν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Εμείς, έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα από την αρχή ότι το οικοσύστημα του Ερημίτη Σινιών πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτο και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για την προστασία των έμβιων όντων, της βλάστησης και των υγρότοπων, που το αποτελούν. Δεν θα σταματήσουμε να δηλώνουμε ότι οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ομορφιά και τα αρώματα της φύσης του και τα γαλανά νερά του.

Η δημόσια περιουσία δεν ανήκει σε κανέναν πρόσκαιρα εκλεγμένο για να την πουλήσει! είναι δική μας ευθύνη να τη φυλάξουμε για τις επόμενες γενιές, όπως τη βρήκαμε εμείς από τις προηγούμενες.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος,                                             Η Γραμματέας,

Βέρα Κορωνάκη                                       Βούλα Μπούκα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search