• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Γάμοι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 13.00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ!

May 17, 2020 4470

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                                                     Κέρκυρα, 17/5/2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 13.00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ!

(Η ΕΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ.)

Μαζικά – συλλογικά

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

            Θα αντισταθούμε  στην πρόθεση της  Κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υπουργείου Παιδείας να φέρει για κατάθεση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που επιδεινώνει  τη λειτουργία και το περιεχόμενο  του δημόσιου  σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο - ακόμα περισσότερο - σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει «κόφτη» στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, περιορίζοντας κατά 1/3 τον αριθμό των μαθητών, που φοιτούν σε αυτά,  προχωρά σε αντιδραστικές τομές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς, δε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι και η οικογένειές τους πλήττονται σε όλα τα επίπεδα.

            Θα αντισταθούμε στην εφαρμογή της κατάπτυστης τροπολογίας, που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη.  

            Ούτε ένα βήμα πίσω, από τη διεκδίκηση, ώστε να υπάρχουν  όλα τα  απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

          Στο όνομα   της πανδημίας  και στο όνομα του τρόμου του ιού δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

            Οι μαζικές κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές  για όλους τους εργαζόμενους. Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία της Εκπαίδευσης τόσο στην Α/θμια όσο και στην Β/θμια, η αντίδραση της βάσης των εργαζομένων στην εκπαίδευση όσο και η αυταρχική  και απροκάλυπτη στάση της Υπουργού με τις ευλογίες της κυβέρνησης  και της κοινοβουλευτικής της ομάδας ανάγκασαν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, η οποία  φαινόταν να βρίσκεται σε απόσταση από την διαφαινόμενη τάση αντίδρασης των συναδέλφων,  να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Η βάση προσπέρασε και έσυρε την ηγεσία της ΟΛΜΕ.

            Η πάλη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών, να κρατηθούν «όρθιοι» απέναντι στα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουν δουλειά, το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον δυσβάσταχτο πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό.

·         Συμμετέχουμε μαζικά στη νέα κινητοποίηση και συλλαλητήριο, την Τρίτη,  19 Μαΐου, στη 1 μ.μ.,  στην Πλατεία Γεωργάκη.

·         Ενημερώνουμε στα σχολεία μας, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τα ζητήματα υγειονομικής προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ζητάμε το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην υγεία  με όλα τα προαπαιτούμενα. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν είναι προαιρετική.

·         Ακυρώνουμε με συλλογικές αποφάσεις κάθε απόπειρα εφαρμογής της online μετάδοσης των μαθημάτων.

·         Αρνούμαστε την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις 18/5, ημέρα που μαζικά ανοίγουν Γυμνάσια και όλες οι τάξεις των Λυκείων και ΕΠΑΛ.

·         Προετοιμάζουμε απεργιακές κινητοποιήσεις ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, αν τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Στις 19 Μαΐου εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς, βγαίνουμε ξανά στους δρόμους!

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search