Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Θεοδωράκη κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με την αίτηση, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητά να μην χρησιμοποιεί ο 54χρονος άνδρας το επώνυμο Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», πρόκειται για τον Νίκο Κουρή, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνει εκτός γάμου γιος του Μίκη.

Ο 54χρονος Νίκος έχει καλλιτεχνική δραστηριότητα και διατηρεί το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την ονομασία Mikis Radio, μέσω του οποίου προβάλει το έργο το μεγάλου συνθέτη.

Η Μ. Θεοδωράκη δηλώνει στην αίτησή της ότι ο Νίκος Κουρής αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του πατέρα της και ότι είναι ξένο απολύτως υφ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου και άτομο παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου.

Έτσι, ζητεί από το δικαστήριο τη λήψη προσωρινών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή-Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης: Ο γιος του Νίκος λύγισε on air αποχαιρετώντας τον πατέρα  του

Σύμφωνα με το MEGA, για τη λήψη των προσωρινών μέτρων το δικαστήριο συνεδριάζει αυτή τη στιγμή κι ενδεχομένως θα αποφανθεί αυθημερόν επί της προσωρινής διαταγής, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Προσερχόμενη στο δικαστήριο, η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε μεταξύ άλλων πως στο παρελθόν είχε έρθει σε επαφή με τον Νίκο για ενδεχόμενη συνεργασία (σ.σ. είναι ραδιοφωνικός παραγωγός).

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Κουρής μετά τον θάνατο του πατέρας της προφανώς και θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα.


Νίκος Κουρής: Είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη


Από την πλευρά του, προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Νίκος δήλωσε πως είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και, προκειμένου να το αποδείξει, θα ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA.

«Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα, με τεστ DNA με τα παιδιά, για να αποδειχτεί ότι είμαι γιος του. Υιοθέτησα το όνομα αισθανόμενος την ανάγκη να έρθω κοντά στις ρίζες μου» υποστήριξε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ».

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει αυτού του είδους η δημοσιότητα και πως «δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο αν δεν είχε καταφερθεί η οικογένεια του κ. Θεοδωράκη εναντίον μου».
Δημιουργήθηκε το ράδιο «Μίκης Θεοδωράκης» εκπέμπει διαδικτυακά -  Aftodioikisi.gr

 

Ο Νίκος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Σπάρτη για τον Μίκη και το  mikisradio – Βίντεο : Νέα και Ειδήσεις Λακωνίας Πελοπόννησος Report24 – η  Εφημερίδα σας

 

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα.

Παρόλα αυτά, από αναρτήσεις της ίδιας αλλά και φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη γνωρίζει τον Νίκο Κουρή και τη δραστηριότητά του καθότι εκείνος επισκεπτόταν συχνά τον Μίκη και συνομιλούσε μαζί του.

Επιπλέον, έχει φωτογραφηθεί με τον μαζί του, ζώντος του Μίκη, και είχε ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί του.