Print this page

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

December 07, 2021 777

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ, φ. 162 (Σεπτ. - Οκτ. 2021)

Κοινωνικά

Γεννήσεις

Την Τετάρτη 13 Οκτώβρη γεννήθηκε στην Κέρκυρα το κοριτσάκι του Αλέκου Κουλούρη και της Όλγας Κουλούρη.

Την Τετάρτη 10 Νοέμβρη γεννήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας το κοριτσάκι του Νίκου Ασπιώτη και της Κωνσταντίνας Κουλούρη.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν.

Βαπτίσεις

Ο Σπύρος Καββαδίας και η Αικατερίνη Βάρελη βάπτισαν το κοριτσάκι τους την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Ευτυχία.

Ο Ανδρέας Κάντας του Αναστασίου και η Διαλεκτή Σκόνδρα βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στον ΙΝ Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας. Του εδόθη το όνομα Διαμαντής (του παππού του, παλαίμαχου μπασκετμπολίστα που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης από το 1974 μέχρι το 1983 ).

          Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσει.

Γάμοι

Ο Νίκος Σαγιάς του Σπυρίδωνος και η Άννυ Μοακαντέμη τέλεσαν τον γάμο τους την Κυριακή 7 Νοέμβρη στον ΙΝ Αγίου Νικολάου Ραγκαβά. Ακολούθησε δεξίωση στη «Σπηλιά της Ακροπόλεως» με έντονη την παρουσία του Κρόνου από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ, αλλά και ποδοσφαιριστές. Άλλωστε ο Νίκος και η οικογένεια Σαγιά έχουν συνδέσει τη ζωή τους με την ομάδα.

Η «ΦτΑ» εύχεται στους νεόνυμφους βίον ανθόσπαρτον.

Θάνατοι

Στερνό ταξίδι για το Ερρίκο Καββαδία του Αριστείδη που άφησε την τελευταία του πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Τρίτη 12 Οκτώβρη σε ηλικία 89 χρονών.  Ο Ερρίκος ήταν άνθρωπος καλός, τίμιος και με τη σύζυγό του δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια μεγαλώνοντας τα παιδιά τους Κατερίνα, Μαρία και Αριστείδη με αρχές. Ξεχώριζε για την εργατικότητά του, για την αγάπη του για το χωριό και το πάθος του για τις δημοκρατικές αρχές και αξίες που υπερασπίστηκε με συνέπεια μέχρι το τέλος της ζωής του. Κοινωνικός και άνθρωπος της παρέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε πολλούς και αγαπημένους φίλους. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο  Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Έφυγε από τη ζωή κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 94 χρόνων ο Μιλτιάδης Καββαδίας του Ιπποκράτη την Τετάρτη 20 Οκτώβρη.  Υπηρέτησε μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε στη Χωροφυλακή και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του ανθυπομοιράρχου. Άνθρωπος καλόκαρδος και ευγενής δημιούργησε με την εξαιρετική σύζυγό του μια πολύ καλή οικογένεια. Εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας. Για πολλά χρόνια έμεναν μόνιμα στην Αθήνα. Ο Μιλτιάδης  ήταν από τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών. Πάντα κοντά στο Σύλλογο με διάθεση για προσφορά γενικότερα στον τόπο. Η κηδεία του τελέστηκε το Σάββατο 23 Οκτώβρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο  Κοιμητήριο Αργυράδων.

Τελευταίο ταξίδι για την Πηνελόπη Πανδή χήρα Γρηγορίου που απεβίωσε σε ηλικία 96 χρονών στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Τρίτη 26 Οκτώβρη. Καλή και τίμια γυναίκα με τον σύζυγό της Γρηγόρη μεγάλωσαν σωστά τα παιδιά τους Θανάση και Σπύρο. Ξεχώριζε για την εργατικότητά της. Η κηδεία της τελέστηκε την Πέμπτη 28 Οκτώβρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο  Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Άφησε την τελευταία της πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα η Κωνσταντίνα Πανδή χήρα Φωτίου την Κυριακή 31 Οκτώβρη σε ηλικία 91 χρονών. Η Ντίνα ήταν μια καλόκαρδη και κοινωνική γυναίκα, καλή σύζυγος και μητέρα. Με το σύζυγό της Φώτιο δημιούργησε μια καλή οικογένεια μεγαλώνοντας τον γιο τους Μάκη με αρχές. Για πολλά χρόνια έμενα μόνιμα στην πόλη της Κέρκυρας. Η Ντίνα ξεχώριζε για την εργατικό τητα και τη νοικοκυροσύνη της. Η κηδεία της τελέστηκε την Τρίτη 2 Νοέμβρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο  Κοιμητήριο Αργυράδων.

Στερνό ταξίδι για την Ευθυμία Καββαδία χήρα Αντωνίου που απεβίωσε σε ηλικία 90 χρονών την Τετάρτη 24 Νοέμβρη στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Ο πρόωρος χαμός του συζύγου της σημάδεψε τη ζωή της Ευθυμίας που απέδειξε πόσο ικανή γυναίκα και καλή μητέρα ήταν μεγαλώνοντας με αρχές τα παιδιά της Βασίλη και Έκτορα. Δούλεψε σκληρά και τίμια για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Έδωσε και πήρε πολλή αγάπη από τα παιδιά και τα εγγόνια της. Η κηδεία της τελέστηκε την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο  Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Σκόρπισε τη θλίψη η είδηση του θανάτου του Γιάννη Καραμπίνη σε ηλικία 65 χρονών. Ο Γιάννης με τη σύζυγό του Γιάννα (του Κώστα Κάντα) δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια με τα παιδιά του Μανώλη και Όλγα και έμενα μόνιμα στα Καμίνια. Κάθε καλοκαίρι βρίσκονταν στις Αργυράδες που υπεραγαπούσαν. Ο Γιάννης ξεχώριζε για την κοινωνικότητά του και ήταν πολύ αγαπητός και μαζί με τη σύζυγό του πάντα κοντά στον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών. Τίμιος και εργατικός δούλευε σκληρά στον ΟΣΕ. Υπόδειγμα συζύγου και πατέρα. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη στον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.