• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Κανένας αναπληρωτής απολυμένος! Kανένας συνάδελφος εκτός σχολείου!

August 24, 2020 4004

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Κανένας αναπληρωτής απολυμένος! Kανένας συνάδελφος εκτός σχολείου!

Άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών, σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες, σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου!

Αύξηση των πιστώσεων για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λειτουργία των σχολείων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η αγωνία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κορυφώνεται. Κάποιοι από τους συναδέλφους μας ονομάστηκαν “απορριφθέντες λόγω παραβόλου” εξαιτίας των τεχνικών λαθών του συστήματος και της κυβερνητικής αναλγησίας. Κάποιοι άλλοι είδαν στους νέους πίνακες τραγικά λάθη στη μοριοδότησή τους, που ίσως τους αφήσουν εκτός εργασίας. Χιλιάδες συνάδελφοι που για χρόνια “οργώνουν” τη χώρα στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο κατρακύλησαν εκατοντάδες θέσεις στους πίνακες εξαιτίας του νόμου - σφαγείο του Γαβρόγλου που τσακίζει την προϋπηρεσία.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 3344-10.08.2020 η υπ.αριθμ.104627/ΓΔ5 απόφαση της Υπουργού Παιδείας που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Η εγκύκλιος έρχεται να εφαρμόσει τον αντιεκπαιδευτικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ πριν λίγους μήνες και που χτυπάει με πολλαπλούς τρόπους το δικαίωμα των αναπληρωτών στη δουλειά, ενώ προσθέτει και άλλες αδικίες εις βάρος μας. Συγκεκριμένα:

Η εγκύκλιος ορίζει τη σειρά προτεραιότητας κάλυψης των κενών από τις Διευθύνσεις, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους διευθυντές εκπαίδευσης να αξιολογούν και να ιεραρχούν τα κενά. Τι παραδέχεται το Υπουργείο μ΄ αυτές τις διατάξεις; Πρώτον, ότι δεν έχουν σκοπό να καλύψουν τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση από την αρχή της χρονιάς και με μία φάση προσλήψεων και, δεύτερον, ότι οι αναπληρωτές θα παρουσιάζονται στις διευθύνσεις και θα δηλώνουν σχολεία, χωρίς να γνωρίζουν το σύνολο των κενών, κάτι που βέβαια γινόταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδηγούσε σε μεγάλες αδικίες, όσον αφορά τις τοποθετήσεις των συμβασιούχων. Τώρα το Υπουργείο νομιμοποιεί αυτή τη διαδικασία, την οποία πολεμήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τα σωματεία μας, απαιτώντας να δίνεται στους αναπληρωτές το σύνολο των κενών.

Επιπλέον, με την εγκύκλιο καταργούνται ολοκληρωτικά τα κοινωνικά κριτήρια στις τοποθετήσεις των συμβασιούχων (σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις των νεοδιοριζόμενων) κάτι που συνιστά επίθεση σε κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μας που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, π.χ. είναι ΑΜΕΑ, έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται να βρίσκονται κοντά σε νοσοκομείο ή ανήκουν σε μονογονεϊκή οικογένεια. Είναι βέβαιο πως, αν το Υπουργείο δεν τροποποιήσει τη διάταξη αυτή, πολλοί συνάδελφοί μας θα αναγκαστούν να παραιτηθούν, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τις προσλήψεις και την επόμενη χρονιά, καθώς ισχύει ο τιμωρητικός διετής αποκλεισμός σε περίπτωση παραίτησης.

Βέβαια, όλα αυτά αφορούν μόνο στους συναδέλφους που ήταν «τυχεροί» και βρίσκονται στους πίνακες κατάταξης και όχι στους περισσότερο από 15.000 που έχουν αποκλειστεί από αυτούς, κυρίως λόγω παράβολου. Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχει αποκλειστική ευθύνη που πετά στην ανεργία όλους αυτούς τους εργαζομένους, που στήριξαν τα σχολεία σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Συνάδελφοι, ζούμε σε όλο της το μεγαλείο την εφαρμογή, από τη Ν.Δ, του νόμου Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ), με τις τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες λόγω του προσοντολογίου, με την ουσιαστική κατάργηση της προϋπηρεσίας, με το αέναο κυνήγι των προσόντων. Καθημερινά αποδεικνύεται πως οι συμβασιούχοι, που είναι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι του κλάδου, αντιμετωπίζονται με άλλα μέτρα και σταθμά από την εκάστοτε κυβέρνηση, ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, χωρίς τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους.

Η παραπάνω κατάσταση αποδεικνύει ένα πράγμα: Εδώ και τώρα πρέπει να μπει τέρμα στο αίσχος της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης. Οι αναπληρωτές καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και έπρεπε ήδη να εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασίας. Η επιλογή όλων των κυβερνήσεων, διαχρονικά, να διατηρούν χιλιάδες συναδέλφους στην ομηρεία της αναπλήρωσης είναι βολική για το κράτος μια και μπορεί να έχει χιλιάδες εργαζομένους λάστιχο, να προσλαμβάνει όσους θέλει, όποτε θέλει, με όποιους όρους θέλει.

Τώρα είναι η ώρα οι αναπληρωτές σαν μια γροθιά, μακριά από ομαδοποιήσεις, παραμερίζοντας την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό, την ανθρωποφαγία που σκόπιμα καλλιεργούν οι κυβερνήσεις, να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο.

Ενωμένοι και μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!!

Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, καθώς οι μόνιμες προσλήψεις στην ειδική αγωγή που ήρθαν ύστερα από αγώνες ετών, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας:

1. Να καλύψει όλα τα κενά σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς, για όλες τις δομές και τις ειδικότητες, ώστε και όλοι οι μαθητές να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την αρχή, να μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος και να μην υπάρξουν αδικίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

2. Να υπάρξει γενναία αύξηση των πιστώσεων για αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων, εν μέσω πανδημίας.

3. Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.α.).

 

Κέρκυρα, 24/8/2020

4. Οι Διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Έτσι μόνο θα πιεστεί και η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα κενά άμεσα. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

5. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Δε γίνεται π.χ. ένας συνάδελφος νεφροπαθής να πάει σε περιοχή μακριά από νοσοκομείο.

6. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παράβολου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος.

7. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.

8. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου σφαγείο – Γαβρόγλου που διατηρεί άθικτο η Ν.Δ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ:

· Στη ΔΔΕ για την ενημέρωση των συναδέλφων αναπληρωτών τις μέρες που παρουσιάζονται, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

· Όλους τους εκπαιδευτικούς σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να πιέσουμε να δοθούν όλα τα κενά για την τοποθέτηση των αναπληρωτών και να μη γίνει καμία ιεράρχησή τους.

 

Συνεχίζουμε και τη φετινή χρονιά, μέσα από τα σωματεία μας, να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των μαθητών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search