• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Φωτό Γρ. Α. Καββαδίας Φωτό Γρ. Α. Καββαδίας

Τα Κοινωνικά από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ. φ. 157, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος 2020

September 21, 2020 715

Κοινωνικά

Βαπτίσεις

Bόλος: Aπαγόρευσαν τις βαπτίσεις μετά την τέλεση πολιτικού γάμου | Τι λες  τώρα;

Ο Richard Starmer και η σύζυγός του Βάνα Καββαδία (Λεωνίδα Μαργαρίτη) βάπτισαν το αγοράκι τους την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 στον ΙΝ Υπαπαντής στο Κομμένο. Του εδόθη το όνομα Αλέξανδρος – Πολ. Ανάδοχοι παρέστησαν ο Παναγιώτης Στάθης και η σύζυγός του Μαρία Καββαδία (Σταύρου Μαργαρίτη).

Ο Σπύρος Καββαδίας (Κοσμά) και η σύζυγός του Μαρία Κουλούρη βάπτισαν το κοριτσάκι τους το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Αικατερίνη – Σοφία. Ανάδοχος παρέστη ο Νικόλαος Σαγιάς.

Ο Γιώργος Πανδής (Ανδρέα Ντερελέ) και η Μαρίνα Ζερβού βάπτισαν τα δίδυμα κοριτσάκια τους την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες. Τους εδόθησαν τα ονόματα Δέσποινα και Χρυσούλα – Ανδριάνα. Ανάδοχοι παρέστησαν οι Ελένη Ζερβού και Όλγα Σούκερα.

Γάμοι

Εικονικοί γάμοι: Στα χνάρια των μεσαζόντων σε Κύπρο και Ρουμανία | News

Ο Αθανάσιος Καββαδίας του Νικοδήμου και η Ανθούλα Πολύζου του Αθανασίου και της Άρτεμις Πανδή τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στον ΙΝ Υπαπαντής στο Κομμένο. Η γαμήλια δεξίωση έγινε στο Corfu Golf στους Έρμονες.

Θάνατοι

Θλίψη και πένθος στην Ομόνοια - «Απεβίωσε πρώην μέλος επί σειρά ετών...» -  Thema Sports

         

Προεπισκόπηση εικόναςΣτερνό ταξίδι για τον Πολύβιο Καββαδία που άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 14 Ιουνίου σε ηλικία 89 χρονών στον Ποταμό στην Κέρκυρα που κατοικούσε μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια. Ο Πολύβιος ήταν από τους ανθρώπους που ξεχώριζε για την καλοσύνη, την ανθρωπιά και την ομορφιά της ψυχής του. Τίμιος και εργατικός έφυγε από τα νεανικά του χρόνια για το Βέλγιο που δούλεψε σκληρά και πρόκοψε. Δεν ξέχασε ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του και επέστρεψε. Μαζί με τη σύζυγό του Αρσινόη δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια ανατρέφοντας τα δυο παιδιά τους τον Γιώργο και τη Ζαχαρούλα με αρχές. έδωσαν πολλή αγάπη και πήραν από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αλλά και από το ευρύτερο περιβάλλον. Γιατί ο Πολύβιος ήταν άνθρωπος κοινωνικός και πολύ αγαπητός. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία την Πέμπτη 18 Ιουνίου στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία του στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

          Προεπισκόπηση εικόναςΣκόρπισε τη θλίψη στο χωριό και σε όλο το νησί η είδηση του θανάτου του Νίκου Καββαδία του Γεωργίου το Σάββατο 4 Ιουλίου. Μέσα σε λίγες μέρες από όταν διαγνώστηκε η ασθένεια έφυγε ο Νίκος βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και τους γνωστούς, αφού έδωσε σκληρή και άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Έφυγε από τη ζωή νωρίς σε ηλικία 68 χρονών με την ομορφιά, τη λεβεντιά και την περηφάνια ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Ο Νίκος σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Ιταλία και εδώ και πολλά χρόνια υπηρετούσε στην πολεοδομία. Άνθρωπος εξυπηρετικός και καλόκαρδος. Κοινωνικός και ευγενής ήταν αγαπητός στην πόλη της Κέρκυρας που κατοικούσε μόνιμα και σε όλο το νησί. Η απώλειά του είναι μεγάλη για την οικογένειά του, αλλά και για όλους όσοι τον γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Πλήθος κόσμου συνόδεψε τον Νίκο στην τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο Αργυράδων.

         

Προεπισκόπηση εικόνας Έφυγε από τη ζωή ήσυχα, όπως έζησε, με τη αγάπη των παιδιών, των εγγονιών και των συγγενών, κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο ζωής ο Γεώργιος Πανδής (Τζωντζής) του Οδυσσέα σε ηλικία 92 χρονών. Απεβίωσε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα. Ασκούσε για μια …ζωή το επάγγελμα του αυτοκινητιστή με τιμιότητα, ευσυνειδησία εξυπηρετώντας τους συνανθρώπους του με τον καλύτερο τρόπο. Μαζί με την σύζυγό του Νίκη δημιούργησαν μια πολύ καλή οικογένεια ανατρέφοντας τα παιδιά τους Σπύρο και Άννα με αρχές και αξίες. Έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια τα παιδιά του για τον ήπιο τρόπο με τον οποίο έδινε τις συμβουλές του και τους καθοδηγούσε στη ζωή. Άνθρωπος κοινωνικός ο Τζωντζής ξεχώριζε στην παρέα για την καλοσύνη και το χιούμορ του, την αγάπη για τον τόπο μας  και για αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Η λατρεία του και το πάθος του για την ομάδα του, τον Παναθηναϊκό ήταν παροιμιώδης και οι αντιπαραθέσεις με τον αείμνηστο φίλο του Χρόνη του Μαρίνου συναρπαστικές και ξεκαρδιστικές, έχουν μείνει στην … Ιστορία.  Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος στο Πανωχώρι Αργυράδων και πλήθος κόσμου τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία στο Νεκροταφείο Αργυραάδων το Σάββατο 11 Ιουλίου.

          Η Σοφία Καββαδία – Τσοπολίδου του Αριστοτέλη άφησε την τελευταία της πνοή στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικούσε μόνιμα την Παρασκευή 17 Ιουλίου σε ηλικία 86 χρονών. Μια καλή Αργυραδίτισσα που έφυγε από τα νεανικά της χρόνια κάτω από  τις δύσκολες συνθήκες του τόπου για τη Γερμανία. Εργάστηκε σκληρά και τίμια με τον σύζυγό της Παρασκευά και επιστρέφοντας εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με τα δυο παιδιά τους. Καλόκαρδη και ευγενική γυναίκα διατηρούσε για πολλά χρόνια τους δεσμούς με το χωριό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία της τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

          Στερνό ταξίδι για τη Λουίζα Μιχαλά – Καββαδία σύζυγο Κωνσταντίνου Καββαδία (Τεμπούλη). Απεβίωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στην Κέρκυρα, που κατοικούσε μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια, σε ηλικία 87 χρονών. Η Λουίζα ήταν μια καλόκαρδη και ευγενική γυναίκα που με τον σύζυγό της Κώστα δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια και για πολλά χρόνια έμενα στο Περιστέρι και στη συνέχεια μετακόμισαν στην Κέρκυρα. Υπόδειγμα συζύγου και μητέρας, στήριγμα της οικογένειας ανέθρεψε τα παιδιά της Δώρα και Γιώργο με αρχές και αξίες. Έδωσε και πήρε πολλή αγάπη από τα παιδιά και τα εγγόνια της. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία στο νεκροταφείο Αργυράδων.

Έφυγε νωρίς για το τελευταίο ταξίδι ο Πανδής Γεράσιμος (Μάκης, Βασίλη Μούστου). Σε ηλικία 68 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στο Σιδάρι που κατοικούσε μόνιμα. Άνθρωπος που ξεχώριζε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα και το ήθος ήταν αγαπητός και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη και τη στενοχώρια. Ο Μάκης σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά δούλευε στο Φαρμακείο της συζύγου του. Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία τελέστηκε στο νεκροταφείο στο Σιδάρι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search