• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Κραυγή αγωνίας από Δασκάλους & Νηπιαγωγούς της Κέρκυρας: Σχολεία ανοιχτά και όχι ανοχύρωτα! Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

January 09, 2021 3209

Κραυγή αγωνίας από Δασκάλους & Νηπιαγωγούς της Κέρκυρας:  Σχολεία ανοιχτά και όχι ανοχύρωτα! Δεν είμαστε αναλώσιμοι

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: "Χωρίς μείωση μαθητών ανά τμήμα, χωρίς μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με τεστ που θα ξεκινήσουν κάπου, κάποτε, αφού ανοίξουν τα σχολεία και χωρίς να είναι επαναλαμβανόμενα. Ακόμη κι αυτό που έχουν ανακοινώσει δεν αφορά αίτημα σε έλεγχο αλλά υποψηφιότητα για δειγματοληπτικό έλεγχο. Δεν σημαίνει ότι όποιος ζητάει τεστ θα κάνει κιόλας! Παρόλο που το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση δεν έλαβαν κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων, για την ασφαλή λειτουργία τους και την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών, στην Κέρκυρα οι συντονισμένες διεκδικήσεις του σωματείου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η έντονη αίσθηση καθήκοντος δημόσιων λειτουργών σε θέσεις ευθύνης είχαν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ σε ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας με την επίκληση και πάλι της «κατόπιν κυβερνητικής προαναγγελίας» χρήσης των λοιμοξιολόγων ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών στις 11 – 1 – 2021 χωρίς καμία προετοιμασία και με τον τρόπο ακριβώς που έκλεισαν.

Χωρίς μείωση μαθητών ανά τμήμα, χωρίς μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με τεστ που θα ξεκινήσουν κάπου, κάποτε, αφού ανοίξουν τα σχολεία και χωρίς να είναι επαναλαμβανόμενα. Ακόμη κι αυτό που έχουν ανακοινώσει δεν αφορά αίτημα σε έλεγχο αλλά υποψηφιότητα για δειγματοληπτικό έλεγχο. Δεν σημαίνει ότι όποιος ζητάει τεστ θα κάνει κιόλας! Παρόλο που το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση δεν έλαβαν κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων, για την ασφαλή λειτουργία τους και την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών, στην Κέρκυρα οι συντονισμένες διεκδικήσεις του σωματείου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η έντονη αίσθηση καθήκοντος δημόσιων λειτουργών σε θέσεις ευθύνης είχαν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ σε ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που ανησυχούν για το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι πως θα προωθήσει το σχέδιο της ΕΕ για την παιδεία ενάντια στον καθολικό μορφωτικό δικαίωμα. Αξιοποιεί την πανδημία για να προχωρήσει όλα τα αντιδραστικά μέτρα ακόμα πιο ταξικής εκπαίδευσης και απόρριψης: τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, επαγγελματική εκπαίδευση μαθητεία από τα 16, περικοπή χιλιάδων θέσεων στα Πανεπιστήμια, και την ώρα που οι φοιτητές είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους καθώς όλα τα ανώτατα ιδρύματα είναι κλειστά επ΄ αόριστον θεσμοθετούνται μέτρα αυστηροποίησης του χρόνου φοίτησης και αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων!!!. Δε δίνει ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυση της παιδείας όπως και για την Υγεία. Αντίθετα προχωράει σε περικοπές.

Η κατάσταση που διαμορφώνει η Κυβέρνηση με αυτή την απόφασή της δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την εκπαιδευτική κοινότητα. Συνιστά εγκληματική αμέλεια της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές οι φοιτητές όλη η εκπαιδευτική κοινότητα να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία όλων μας!

Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός της ανθρώπινης ζωής

Ως εκπαιδευτικοί τοποθετούμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων, με ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά των ασφαλών για μαθητ(ρι)ες και εκπαιδευτικούς σχολείων.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα με την ικανοποίηση των αιτημάτων, που διεκδικούν εδώ και μήνες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Πρώτα απ’ όλα όμως να απαιτήσουμε στοιχεία επιδημιολογίας κι όχι απλής καταγραφής κρουσμάτων σε αναντιστοιχία κρουσμάτων και δειγμάτων. Επιστημονικά στοιχεία για τη διάδοση του ιού και σε ποιες ηλικίες. Να απαντηθεί ο φόβος με επιστημονικά δεδομένα, φάρμακα και εμβόλια κι όχι με αλχημείες κατά το δοκούν.

Να απαιτήσουμε να αξιοποιηθεί όλη η φαρέτρα των όπλων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές από τον Covid-19 αλλά και από την κατάθλιψη, την οικονομική διάλυση, τη συρρίκνωση των ανθρώπινων ζωογόνων ελευθεριών.

Να γίνονται συνεχή -επαναλαμβανόμενα τεστ.

Να διοριστούν εκπαιδευτικοί για αραίωση μαθητών και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων έως 15 μαθητές για τα πρωινά και απογευματινά τμήματα (που συγχρωτίζονται μαθητές διαφορετικών τμημάτων) αλλά και για τον περιορισμό μετακίνησης εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία.

Να προσληφθούν καθαρίστριες για κάλυψη όλου του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων.

Να τοποθετηθούν σχολίατροι/νοσηλευτές-τριες για ιχνηλάτηση και παρακολούθηση στα σχολεία.

Να ανοίξουν οι κατηγορίες ευπαθών ομάδων που δικαιούνται άδεια.

Να υπάρχουν μέτρα για τους εκπαιδευτικούς όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων με υποκείμενα νοσήματα.

Να εξασφαλιστεί η επάρκεια των εμβολίων για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Να προσαρμοστούν τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα με στόχο την εξασφάλιση της ψυχικής υγείας και της κοινωνικότητας των μαθητών, καθώς και τη διδασκαλία των κομβικών περιεχομένων κάθε τάξης.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει δρομολογηθεί. Αντίθετα γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος να έχουμε ένα δεύτερο, για φέτος, και τρίτο συνολικά, κλείσιμο των σχολείων, στο άμεσο μέλλον, με όλες τις τραγικές, παιδαγωγικά και ψυχοσυναισθηματικά, συνέπειες για τη γενιά μαθητών που βρίσκονται σήμερα στα σχολεία. Αν λοιπόν οδηγηθούμε και πάλι σε νέο κλείσιμο δηλώνουμε ότι την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει και πάλι ακέραια η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Και τότε δεν θα μιλάμε πια μονάχα για χαμένα τρίμηνα αλλά θα έχουμε ΜΙΑ χαμένη γενιά παιδιών που δε θα μπορούν να αναπληρώσουν την ανισότητα και την μερικότητα του κλειστού σχολείου και της τηλεκπαίδευσης και τους επικίνδυνους για τους μαθητές δρόμους που ανοίγει.

Καλούμε τη ΔΟΕ

ü Να οργανώσει τον αγώνα για την προώθηση των αιτημάτων αυτών ως απόλυτα απαραίτητων και αναγκαίων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με στόχο να παραμείνουν ανοιχτά με ασφάλεια και όχι να οδηγηθούμε σύντομα σε νέο κλείσιμο των σχολείων.

ü Να οργανώσει μέτωπο με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, της υγείας και των συγκοινωνιών. Συνελεύσεις και διαμαρτυρίες, διαδικτυακές εκδηλώσεις ενημερωτικές συζητήσεις κλπ. Οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης σε όλη την εκπαίδευση.

Ως Σύλλογος θα προχωρήσουμε

Ø σε έκδοση επιστολής προς τους γονείς

Ø ανάρτηση πανό και αφισών - πλακάτ στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία των πόλεων

Ø ενημερώσεις

Ø οργάνωση σύσκεψης συντονισμού εκπαιδευτικών σωματείων σε συνεννόηση με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία

Καλούμε τους συναδέλφους

Να συζητήσουν όλα τα παραπάνω στους συλλόγους διδασκόντων και να πάρουν μέτρα για την ενημέρωση των γονέων - να αναρτήσουν τα υλικά του συλλόγου και πλακάτ με ανάλογο περιεχόμενο στις εισόδους των σχολείων.

Επιδιώκουμε κοινή δράση με τους γονείς, κοινές παρεμβάσεις/διαμαρτυρίες/αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search