• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Α. Κουρσάρης Πρόεδρος ΣΕΠΕ: Προσπάθεια στοχοποίησης του συνδικάτου από την Δήμαρχο

February 02, 2021 3111

Ο Αντώνης Κουρσάρης Πρόεδρος (Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του  μετά τη δημοσιοποίηση δελτίου τύπου, συνέντευξης τύπου και δηλώσεών της δημαρχου Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Μ. Υδραίου στον τηλεοπτικό σταθμό Start tv για τις άθλιες εικόνες του 6ου Νηπιαγωγείου και 6ου Δημοτικού σχολείου επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Υπάρχει προσπάθεια στοχοποίησης του συνδικάτου, προσπάθεια από την Δήμαρχο να παρουσιαστεί ως προσωπική διαμάχη με φορείς της εκπαίδευσης η ανάδειξη των προβλημάτων. Όλες αυτές οι αποφάσεις του ΔΣ, με τις οποίες παρουσιάζονται τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες δια στόματος του προέδρου, είναι ομόφωνες, τεσσάρων παρατάξεων ολόκληρου του πολιτικού φάσματος ...Η εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη φάση, έχει ανάγκη-και σε θεσμικό επίπεδο-από ανθρώπους που τη στηρίζουν και λύνουν προβλήματα και όχι από ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα δυναμιτίζοντας την όποια ηρεμία έχει απομείνει εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Μια οφειλόμενη απάντηση στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας μετά τη δημοσιοποίηση δελτίου τύπου, συνέντευξης τύπου και δηλώσεών της στον τηλεοπτικό σταθμό Start tv τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2020.

Α. Για την προσπάθεια στοχοποίησης του συνδικάτου

Κανείς προηγούμενος δήμαρχος δεν στράφηκε στο παρελθόν με τέτοιο τρόπο κατά του ΣΕΠΕ. Εμείς, ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε., ασκούμε πολιτική κριτική, πραγματοποιούμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, αναδεικνύουμε διαχρονικά τα προβλήματα, προτείνουμε λύσεις. Υπάρχει προσπάθεια στοχοποίησης του συνδικάτου, προσπάθεια από την Δήμαρχο να παρουσιαστεί ως προσωπική διαμάχη με φορείς της εκπαίδευσης η ανάδειξη των προβλημάτων. Όλες αυτές οι αποφάσεις του ΔΣ, με τις οποίες παρουσιάζονται τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες δια στόματος του προέδρου, είναι ομόφωνες, τεσσάρων παρατάξεων ολόκληρου του πολιτικού φάσματος. Από πότε απαγορεύεται στο δημοκρατικό πολίτευμα να επισκέπτεται ο πρόεδρος του συνδικάτου τους χώρους εργασίας για διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων;

Η κυρία Υδραίου, πιθανά φοβούμενη το πολιτικό κόστος, έσπευσε να χαρακτηρίσει ως απαράδεκτη την εισβολή μέσα στο «εργοτάξιο» εκπροσώπων μέσων μαζικής ενημέρωσης ή τρίτων προσώπων εξωσχολικών, εν μέσω πανδημίας covid-19 και μας καταλογίζει μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων διακινδυνεύοντας την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αλήθεια, γιατί δεν έχει αποκλειστεί, έστω με μια κορδέλα, η αίθουσα του ΣΤ2; Ποιος έχει την ευθύνη αν ένας μαθητής πηγαίνοντας στην τουαλέτα την ώρα του μαθήματος εισέλθει σε αυτόν τον χώρο; Δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα πλάνα τραβήχτηκαν από γονέα μαθητή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τα στοιχεία του οποίου και ο τρόπος αποστολής είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί. Καλούμε την κυρία Δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή της αυτή, αλλιώς θα θεωρήσουμε ότι υπάρχει προσωπική εμπάθεια και διάθεση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Β. Για την αναστολή λειτουργίας του 6ου Νηπιαγωγείου και τμημάτων του 6ου Δημοτικού Παρόλες τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της κας Υδραίου δεν λειτούργησε τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου το 6ο Νηπιαγωγείο και δεν έγινε μάθημα για τους μαθητές της δευτέρας τάξης. Δηλαδή 90 παιδιά έμειναν στο σπίτι τους. Το έγγραφο το οποίο ισχυρίζεται η κυρία Υδραίου ότι περίμενε για να εκδώσει απόφαση επαναφοράς των μαθητών στο σχολείο τους έχει σταλεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Παρασκευή με αριθμό πρωτοκόλλου 298. Μάλιστα, σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις των εγγράφων της Διεύθυνσης Π.Ε. στο σωματείο μας ακολούθησαν άλλα 4 έγγραφα που ζητούσαν έγγραφη απόφαση της Δημάρχου, καθώς αποκλειστική αρμοδιότητα για τη σχολική στέγη και την πιθανή διαθεσιμότητα αιθουσών σε άλλες σχολικές μονάδες έχει μόνο ο Δήμος.

Ερωτήματα:

1. Γιατί πήραν το έγγραφο πίσω όπως καταγγέλλουν δημόσια οι νηπιαγωγοί; Τη Δευτέρα 1/2/2021 στις 12.15 το 6ο Νηπιαγωγείο έλαβε το υπ’ Αριθμό Πρωτοκόλλου 3472 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, με το οποίο γινόταν μερική άρση κινδύνου και δυνατότητα επαναλειτουργίας του Νηπιαγωγείου. Στις 12.45, όμως, υπάλληλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ήρθε στο Νηπιαγωγείο και ζήτησε πίσω το έγγραφο προς διόρθωση.

2. Γιατί το έγγραφο αυτό ενώ έχει γραφτεί στον υπολογιστή, έχει χειρόγραφη την ημερομηνία 29;

3. Γιατί στο 2021 δεν εστάλη με μέιλ, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ήρθε τη Δευτέρα με κλητήρα;

4. Αφού υπήρχε το έγγραφο την Παρασκευή, γιατί το Σάββατο το πρωί δεν μας ενημέρωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα παιδείας κα Ζερβού η οποία βρισκόταν στον χώρο του σχολείου;

5. Γιατί καθυστέρησε τόσες μέρες η έκδοση απόφασης επαναφοράς των μαθητών από τη Δήμαρχο, ενώ υπήρχε απόφαση-εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και πολεοδομίας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μαθητών και γονιών;

Επίλογος

Η εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη φάση, έχει ανάγκη-και σε θεσμικό επίπεδο-από ανθρώπους που τη στηρίζουν και λύνουν προβλήματα και όχι από ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα δυναμιτίζοντας την όποια ηρεμία έχει απομείνει εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Οι εκπαιδευτικοί επιτελούμε έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Με όλα αυτά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ανατρέπεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας, διαταράσσεται το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου. Καλό θα ήταν λοιπόν, ο εκάστοτε υπεύθυνος, να ακούει τις επιστημονικές απόψεις των εκπαιδευτικών και να τις παίρνει υπόψη του, αντί να τους αντιμετωπίζει με εχθρότητα και διάθεση επίρριψης ευθυνών για θέματα αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανεπάρκεια της πολιτείας να εξασφαλίσει τα συνταγματικά δικαιώματα των μαθητών, την ισοπολιτεία, τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη μάθηση.

Οι εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου, με φιλότιμο και ευσυνειδησία, προκειμένου να διασφαλίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους αποφάσισαν να κάνουν μάθημα στο γραφείο τους, παρόλο που δυσχεραίνεται το έργο τους, καθώς εκεί υπάρχει θυροτηλέφωνο εισόδου, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, φαρμακείο, φωτοτυπικό, έλλειψη πίνακα, βιβλία και άλλα προσωπικά αντικείμενα εκπ/κων, καθώς και άλλα πολλά που πρέπει να ακυρωθούν για να γίνει αίθουσα διδασκαλίας.

Με τη ελπίδα να δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις και να ομαλοποιηθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ανοιχτά σχολεία, με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για ομαλή δια ζώσης λειτουργία. Δίνουμε τη μάχη για δημόσια εκπαίδευση ισχυρή, αντάξια των ονείρων και των αναγκών των μαθητών μας.

Αντώνης Κουρσάρης

Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search