Print this page

Καταγγελία για βιασμό φαντάρου σε στρατόπεδο με εντολή αξιωματικού - ΒΙΝΤΕΟ

June 11, 2021 704

 

Θύμα βιασμού, μέσα στο στρατόπεδο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, και με εντολή αξιωματικού καταγγέλλει ότι έπεσε πριν από δέκα χρόνια ένας 32χρονος, σήμερα, άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη.

Ο μηνυτής περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ3 όσα υποστηρίζει ότι υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

Ο 32χρονος υποστηρίζει πως ο λοχαγός έδωσε εντολή να τον μεταφέρουν στο ιατρείο. Eκεί ναρκώθηκε και στη συνέχεια βιάστηκε από συναδέλφους του φαντάρους.  

«Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο άνδρας και συνέχισε αναφέροντας ότι «κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες».

Στη μήνυση που έχει καταθέσει, ο 32χρονος άνδρας καταγγέλλει:

  • τον λοχαγό, ως ηθικό αυτουργό της πράξης, 
  • 3 φαντάρους, τον έναν για φυσικό αυτουργό του βιασμού και τους άλλους 2 για συμμετοχή στον βιασμό   
  • 2 στρατιωτικούς γιατρούς – ψυχολόγους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον βιασμό

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το OPEN, τότε δεν υπήρξε καμία καταγγελία από το θύμα. Ο δικηγόρος του σημειώνει πως επέλεξε να προχωρήσει τη νομική υπόθεση τώρα, επηρεασμένος από το κίνημα meToo. 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του μηνυτή υποστήριξε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.