• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Όλοι στις Απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Σωματείων στις 16/6/2021 στις 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και τις 7.00 μμ στην Πόρτα Ρεάλε” Η Ανακοίνωση:

June 15, 2021 2810

Ανακοίνωση - κάλεσμα του Παγκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων: Όλοι στις Απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Σωματείων στις 16/6/2021 στις 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και τις 7.00 μμ στην Πόρτα Ρεάλε”

Η Ανακοίνωση:

Ο «Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων» χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που έγιναν μια γροθιά και πλημμύρισαν το κέντρο της Κέρκυρας στο απεργιακό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους, που το πρωί της Πέμπτης, βροντοφώναξαν, ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι απαράδεκτο. Τα συνθήματά μας πιο επίκαιρα από ποτέ έδωσαν την καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς του Χατζηδάκη και των κυβερνητικών στελεχών πως τάχα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκφράζει “την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό”. Με τους αγώνες μας και την οργάνωσή μας μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό κατήφορο των προηγούμενων κυβερνήσεων, έφερε προς ψήφιση ένα ακόμα νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Με το ν/σ αυτό γίνεται λάστιχο η ζωή των εργαζομένων, μετατρέπεται σε κόλαση και την ίδια στιγμή, επιδεινώνονται οι συνθήκες ζωής και εργασίας των αυτοαπασχολούμενων. Μόνες κερδισμένες θα αποδειχτούν και πάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Γι΄ αυτό το λόγο ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του έστω και την τελευταία στιγμή.
Οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου μας αφορούν, θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα!

Η απλήρωτη 10ωρη εργασία και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης που προωθούνται θα ωφελήσουν εκείνες κυρίως τις επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους.
Όσο αυτοί θα βγάζουν “και απ΄ τη μύγα ξύγκι” ελάχιστα θα είναι τα οφέλη για όσους από εμάς απασχολούμε 1-2 άτομα προσωπικό, πόσο μάλλον για όσους στηριζόμαστε αποκλειστικά στη δική μας εργασία. Σε βάθος χρόνου θα οξυνθεί ο ανταγωνισμός, θα πολλαπλασιαστούν τα πλεονεκτήματα και τελικά η κυριαρχία των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος μας, θα αποδειχτούν ένας ακόμα μοχλός μονοπώλησης και λουκέτων.
Το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας μαζί με τους άλλους νόμους “διευθέτησης του χρόνου εργασίας” που προωθούνται, μετατρέπουν την αγορά σε ρωμαϊκή αρένα. Έχουμε πείρα και ξέρουμε ότι για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες, αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες για να μη μας κλείσουν οι μεγάλοι και να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος -ατομικός και οικογενειακός- πάει περίπατο. Τις συνέπειες αυτές πληρώνουμε όλοι οι επαγγελματίες, ειδικά οι συναδέλφισσες που εκτός της εργασίας τους, συνήθως επιφορτίζονται και με όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις, την ανατροφή των παιδιών κ.ο.κ.
Γι αυτό, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές που το υπηρετούν. Με αγώνες , βάλουμε φρένο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Συνάδελφοι,
Ο δρόμος της οικονομικής ανάκαμψης που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στρωμένος με ένταση της εκμετάλλευσης και καταπατημένα εργατικά δικαιώματα, λουκέτα μαγαζιών και διόγκωση των χρεών των αυτοαπασχολούμενων.
Η “επόμενη μέρα” πρέπει να μας βρει στη μάχη, στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης
Συνεχίζουμε μαζικά οργανώνοντας και τη δική μας πάλη για την προστασία του εισοδήματός μας, για την κατάργηση των άδικων φόρων όπως το τέλος επιτηδεύματος και την επανένταξή μας σε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, για την κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, για την προστασία από τον εφιάλτη της πανδημίας που συνεχίζεται, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία των παιδιών μας κ.ο.κ.
Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία. Νομοθετική κατοχύρωση της τώρα!
Κατάργηση με Νόμο των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών!
Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο!
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας!
Με τους αγώνες μας και την οργάνωση μας, μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search