• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Μετά το λιμάνι Μπενιτσών ξεπουλήθηκε και της Αλύπας!

August 03, 2021 4665

 

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσωντο μετά το λιμάνι των Μπενιτσών (Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ) έβγαλε στο σφυρί και το λιμάνι της Αλύπας Στην Παλαιοκαστρίτσα. Ανάπτυξη για την κεντρική και τοπική εξουσία είναι η λεηλασία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όχι η αξιοποίησή της με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μαράσλειο η δημοπρασία για την εκμίσθωση του τουριστικού καταφυγίου “Αλύπα” στην Παλαιοκαστρίτσα.

Στην διαδικασία έλαβαν μέρος 4 εταιρείες . Ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Home Center management One με ετήσιο μίσθωμα 300.000 ευρώ μέχρι το 2038.

Στο τουριστικό καταφύγιο προβλέπονται 103 θέσεις για σκάφη, ενώ κατόπιν διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής παραχωρούνται δωρεάν 12 θέσεις για αλιείς.

Ποια μικρά λιμάνια της Κέρκυρας ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ

Το χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους περιλαμβάνει 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας με το  ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών των εταιρειών οι οποίες έχουν τη διαχείριση των λιμένων αυτών μέχρι το 2042. Στην ευθύνη του  Οργανισμού  Λιμένα Κέρκυρας, άρα κατ΄ επέκταση στο ΤΑΙΠΕΔ είναι, εκτός από το λιμάνι της πόλης και  τα εξής λιμάνια, η πλειονότητα των οποίων,  μέχρι το 2014 ήταν «ορφανά»: Ημερολιάς, Κασσιώπης, Ρηχά νερά, Αργυράδων, Κουλούρας, Αυλάκια Οθωνών, Βαγιονάκι Πεντατίου, Λευκίμμης, Αγ. Στεφάνου Σινιών, Νησακίου, Ρόδας, το λιμανάκι των Ερμόνων, Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, Αλιέων Μαντουκίου, Αστρακερής, Γουβιών, Καλυβιώτη, Κοντογυαλού, Σιναράδων, Μαθρακίου, Μπούκαρη, Πετριτή, Σιδαρίου, Άγιου Γόρδη, Αγραπιδιάς Αντίπαξων, Αλυκών Λευκίμης, Απιδιών Μαθρακίου, Γάρδενου Βιταλάδων, Βλαχέρνας Κανονιού, Ύψου, Πυργί  Ύψου, Φιορούλας Πεντατίου, Γαΐου, Λογγού και Λάκκας Παξών, Πόρτο Ερείκουσας και Άμμου Οθωνών. Τα λιμάνια Μπενιτσών και Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας ανήκουν στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Όλα αυτά επιδιώκεται να ξεπουληθούν μπιρ παρά!

Στο σφυρί το λιμάνι της Λευκίμμης από το ΤΑΙΠΕΔ (Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ)

Στο σφυρί το λιμάνι της Λευκίμμης από το ΤΑΙΠΕΔ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search