• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Απόλυση για συνδικαλιστική δράση - Επίσημη επιβεβαίωση

October 11, 2021 5837

Κερκυραϊκος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Μετά την κυνική ομολογία της εργοδοσίας της επιχείρησης "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." ότι απολύει τον Ταμία του ΔΣ του Σωματείου μας αξιοποιώντας το νόμο 4808/2021 (τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη) για την συνδικαλιστική του δράση, τώρα έρχεται και η επιβεβαίωση από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Με απόφασή της (Αρ. Δελτίου Διαφοράς 79/287745) αναγνωρίζει ότι η απόλυση γίνεται για την συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου και όχι για όσα προφασίζεται η πλευρά της εργοδοσίας. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η εργοδοσία της "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." κατασκεύασε μια σειρά από συκοφαντίες σε βάρος του συναδέλφου, ώστε να τεκμηριώσει "σπουδαίο λόγο" και να προχωρήσει στην απόλυση. Έτσι, η Επιθεώρηση Εργασίας κρίνει άκυρη την απόλυση! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο συνάδελφος μπορεί από αύριο να επιστρέψει στην εργασία του, καθώς η υπόθεση παραπέμπεται στα αστικά δικαστήρια!

Θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος απολύεται για το γεγονός ότι δεν έσκυψε το κεφάλι στα παράλογα "θέλω" της εργοδοσίας. Απολύεται γιατί αντιστάθηκε στην εντατικοποίηση που επιβάλει η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο "ευέλικτοι", πιο φτηνοί. Διώκεται επειδή μπήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την δουλειά συναδέλφου του, που απολύονταν, επειδή δεν δέχτηκε βλαπτικές μεταβολές, όπως το να μετατραπούν μονομερώς (από την πλευρά της εργοδοσίας) οι συμβάσεις των εργαζόμενο στο γραφείο της επιχείρησης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Απολύεται γιατί απέτρεψε το να γίνεται "μπαλάκι" και "πολυμηχάνημα" και να εργάζεται ο ίδιος και οι εργαζόμενοι του γραφείου συνολικά σε όποιο σημείο του νησιού, όποτε και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, άσχετο με την σύμβασή τους, ήθελε η εργοδοσία της 'Άξονας Α.Ε." Απολύεται γιατί ζήτησε δεδουλευμένα και απαίτησε μέτρα προστασίας της υγείας από τον νέο κορονοϊό, όταν έκανα την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα στην επιχείρηση!

Όλα αυτά αξιοποιώντας το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη, που για άλλη μία φορά και με αφορμή το παραπάνω γεγονός, αναδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο η μεγαλοεργοδότες τον υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μας θέλουν πιο φτηνούς, πιο "ευέλικτους", πιο εκμεταλλεύσιμους και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της οργάνωσης στα Σωματεία, το τσάκισμα όλων όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους! Φαίνεται ξεκάθαρα επίσης, πως ο νόμος αυτός "λύνει τα χέρια" των μεγαλοεργοδοτών ώστε να κατασκευάζουν "σπουδαίους λόγους" για να απολύουν όσους δεν αποδέχονται την εκμετάλλευση και τη μιζέρια!

Η εργοδοσία της "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε.", οι μεγαλοεργοδότες συνολικά, οι κυβερνήσεις τους θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει πολύ σύντομα από τους ίδιους τους εργαζόμενους!

Αυτός ο νόμος, όπως και άλλοι αντίστοιχοι στο παρελθόν θα πάνε στα σκουπίδια! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, απειθαρχώντας στο νόμο Χατζηδάκη, αχρηστεύοντας στην πράξη όλους τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους των μεγάλων αφεντικών!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search