• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Δυναμική και μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα – Υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία

October 11, 2021 5230

 

Δυναμική και μαζική η διαδήλωση των εκπαιδευτικών με συμμετοχή και μαθητών σήμερα στην Κέρκυρα ξεπέρασε και τις προσδοκίες των διοργανωτών της δείχνοντα ότι το ποτάμι της οργής ενάντια σε κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ (=Βοιμηχανία αγωγών ενάντια στους εκπαιδευτικούς) φουσκώνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να ανατραπεί η εκπαιδευτική πολιτική που με δούρειο ίππο την αξιολόγηση οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευση.

Περίπου 800 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Λύκεια της Κέρκυρας και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.

 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η συμμετοχή στη σημερινή απεργία έφθασε το 85% στους δασκάλους και το 65% στους καθηγητές.

Να σημειωθεί ότι η Κέρκυρα είναι στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την αξιο(κατά)λόγηση. Μέχρι στιγμής, έχουν πάρει απόφαση υπέρ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ, 28 στα 30 σχολεία που έχουν συνεδριάσει (93%).

ΕΛΜΕ

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τον νόμο Χατζηδάκη προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη, να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα του κλάδου! Φάνηκε ότι ο νόμος Χατζηδάκη, όχι απλά αφορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα στην πάλη, ώστε τα σωματεία να μπορούν να παίζουν το ρόλο τους. Ο νόμος Χατζηδάκη πρέπει να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί, να ακυρωθεί στην πράξη!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Απαντάμε στα ψέματα και στην κοροϊδία της κυβέρνησης! Η ουσία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, η λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Απέναντι σε όλα αυτά αντιστέκεται το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Καταδικάζουμε τη δράση των ναζιστικών – φασιστικών ομάδων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε την εγκληματική δράση θρασύδειλων φασιστοειδών απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη ανοχή στη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων, για τους απαράδεκτους συμψηφισμούς με το οργανωμένο κίνημα, για την αξιοποίηση της ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων». Βάζουμε φραγμό με τη στάση μας και τη δράση στο ναζιστικό δηλητήριο, αποκαλύπτουμε ως παιδαγωγοί το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις για απεργία – αποχή στους συλλόγους διδασκόντων. Πρέπει η μάχη να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου. Επιδιώκουμε, μαζικά, οι σύλλογοι διδασκόντων, που έως τώρα δεν έχουν αποφασίσει, να πάρουν μέρος στην απεργία – αποχή. Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ. Είναι η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική της με κάθε τρόπο! Αξιοποιούμε και την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή.

Προχωράμε σε νέα Γ.Σ., την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα συζητήσουμε το πρόγραμμα δράσης από κει και πέρα και σε Γ.Σ. προέδρων το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο

 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Ο ΣΕΠΕ

Στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές, που δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στο σχολείο τους με αυταπάρνηση!

Η απάντηση της Κυβέρνησης στην ανυποχώρητη στάση των χιλιάδων εκπαιδευτικών, δείχνει φόβο και πανικό απέναντι στη μαζικότητα και στην οργάνωση του αγώνα μας. Η ενέργεια αυτή είναι ομολογία ήττας. Δεν έχουν πείσει κυριολεκτικά κανέναν! Το ΥΠΑΙΘ παραδέχεται ότι δεν έχει άλλο τρόπο να χτυπήσει τον αγώνα μας εκτός από τον αυταρχισμό, την κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών. Μας φοβούνται!

Η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην Απεργία-Αποχή είναι αποκαλυπτική!

Οι εκπαιδευτικοί δεν αντιδρούν γιατί δε θέλουν, γιατί φοβούνται να αξιολογηθούν, όπως λέει παραπλανητικά το ΥΠΑΙΘ. Τι θράσος απύθμενο αλήθεια, από αυτούς που πριν λίγο καιρό μας έλεγαν υποκριτικά “ήρωες”!

Καμία αναβάθμιση δε θα έρθει, αντίθετα υποβάθμιση σχολείων, ανάλογα το μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο της περιοχής που λειτουργεί. Άλλα θα μαθαίνει τελικά ο ένας και άλλα ο άλλος, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών προορίζεται για φτηνή εργατική δύναμη. Όλα για το κέρδος, όλα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια!

Αντίθετα, πραγματική αναβάθμιση σημαίνει σύγχρονες υποδομές, ασφαλή κτίρια, τεχνολογικός και εργαστηριακός εξοπλισμός σε όλα τα σχολεία, επιστημονικό περιεχόμενο μαθημάτων κι όχι σκόρπιες δεξιότητες, σύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία για όλα τα παιδιά! Σημαίνει εκπαιδευτικούς με μόνιμη, σταθερή δουλειά και όχι γυρολόγους σε 3 και 4 σχολεία, σημαίνει εξειδικευμένο προσωπικό σε όλα τα σχολεία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) κ.α. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, εδώ και 30 χρόνια. Ποιον κοροϊδεύουν;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν

το τελευταίο διάστημα απαιτούμε:

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Μάλιστα η εκδίκαση της έφεσης της κας Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 στο Εφετείο Αθηνών, ημέρα 24ωρης απεργίας, ώστε να κριθεί άμεσα εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου για την απεργία – αποχή!!!

Μετά από την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης της έφεσης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών απέναντι στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργία αποχή, η μαζική συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία της 11/10 θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και στην Κυβέρνηση ώστε ν’ ανατραπούν οι αντιεκπαιδευτικές – αντιλαϊκές πολιτικές τους. Άλλος ένας λόγος για να μη λείψει κανείς από την απεργία της Δευτέρας!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ –ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search