• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Υπουργός ή εκπρόσωπος της ... αντιπολίτευσης ο Χρ. Στυλιανίδης; "Οι υποδομές του νησιού είναι γερασμένες - Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα σε αυτό το νησί"

October 22, 2021 5594

 

Ήρθε ως  υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης προχθές στο νησί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και στελέχη του υπουργείου, αλλά μπροστά στο μέγεθος των ζημιών, την κατακραυγή και για να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης έπαιξε το ρόλο του εκπροσώπου της … αντιπολίτευσης.

«Οι υποδομές του νησιού είναι γερασμένες. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Με το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης αυτές οι γερασμένες υποδομές δεν μπορούν να αντιδράσουν σωστά και ούτε να εξυπηρετήσουν κυρίως και πάνω από όλα την ασφάλεια των πολιτών. Χρειαζόμαστε σαφέστατα έναν στρατηγικό σχεδιασμό. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα σε αυτό το νησί εδώ και χρόνια. Αντιπλημμυρικά έργα σοβαρής εμβέλειας. Όμως τώρα διαχειριζόμαστε στο υπουργείο την άμεση παρέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη καταιγίδα και πάλι δεν πρέπει να έχουμε απώλειες ανθρώπινης ζωής.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε στην έδρα της Περιφέρειας με τους φορείς.

«Ξεκινάμε και ένα λεγόμενο master plan, το οποίο θα επικεντρωθεί όπου χρειάζονται σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα. Ένα master plan που θα συμβαδίζει με την νέα λογική της Πολιτικής Προστασίας. Που είναι οι λέξεις πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα, ανθεκτικότητα» κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός.

Ποιος ευθύνεται για την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και αντιπλημμυρικών έργων;

Ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές είναι η μισή αλήθεια. Για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης και την ανάληψη ευθύνης ούτε κουβέντα από τον «σοβαρό» υπουργό! Όλη η ιστορία σουλάτσα, διασκέψεις, λόγια και υποσχέσεις μέχρι την επόμενη πλημμύρα που θα μετράμε τις πληγές μας! 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search