• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης): «Δε διεκδικώ περιουσιακά στοιχεία - Ας ασχοληθούμε με το έργο του Μίκη»

October 26, 2021 477

Με αξιοπρέπεια ο Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) αναφέρθηκε στην απόφαση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να μην προσέλθει, όπως είχε προαναγγείλει λίγες ημέρες πριν στο τεστ DNA που έχει ζητήσει ο  ίδιος προκειμένου να αποδειχθεί αν είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

«Δυστυχώς η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν μας τίμησε για το τεστ DNA. Περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μας. Μάθαμε από την τηλεόραση ότι δεν θα έρθει» είπε ο συνήγορος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης.

Ο Νίκος Κουρής μιλώντας στο Happy Day ζήτησε συγγνώμη από τους εκατομμύρια φίλους του Μίκη.

«Να πω ότι περιουσία δικιά μας ήταν οι αρχές με τις οποίες με μεγάλωσε ο Γιάννης ο Κουρής, είναι το χαμόγελο της μητέρας μου την οποία μνημονεύει και η Μαργαρίτα στο βιβλίο της και σας προτρέπω να το διαβάσετε. Ο Μίκης είχε πει γι’ αυτό το βιβλίο ότι είναι μια αποκάλυψη. Να ζητήσω συγγνώμη από τους εκατομμύρια φίλους του Μίκη που έγινα πρωταγωνιστής άθελά μου σε μια τέτοια ιστορία. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και θα το τελειώσω εδώ σήμερα όλο αυτό. Δεν θα ξανασχοληθώ, να ηρεμήσω και να αφιερωθώ σε αυτό που ήθελε και ο Μίκης Θεοδωράκης, τη διάδοση του έργου του» είπε.

«Έπρεπε να με αναφέρει ως “Θεοδωράκη” στη διαθήκη γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να την προσβάλλουν. Η ταυτότητά μου γράφει Κουρής γι΄αυτό και έχει βάλει το “Θεοδωράκης” σε παρένθεση. Πιστεύω ότι αν ερχόταν η Μαργαρίτα σήμερα, θα είχε τελειώσει αυτό το ζήτημα και εγώ δε θέλω να ξανασχοληθώ. Δεν θα επαναληφθεί η διαδικασία. Είμαι σίγουρος ότι είμαι γιος του Μίκη απλά ήθελα να το αποδείξω σε όσους αμφιβάλλουν. Όσα αναφέρει στη διαθήκη του μου φτάνουν και μου περισσεύουν» ανέφερε ο Νίκος Κουρής.

«Δε διεκδικώ περιουσιακά στοιχεία»

Μετά την άρνηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να κάνει τεστ DNA για να εξεταστεί εάν είναι συγγενείς, ο Νίκος Κουρής έστειλε επιστολή μέσω της οποίας υποστηρίζει πως δεν θα διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το DNA δεν το ζητά για κληρονομικούς λόγους.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας» λέει και προσθέτει: «Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

 

Αναφορικά με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη που αρνήθηκε να κάνει τεστ DNA σημείωσε: «Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη».

«Ας ασχοληθούμε με το έργο του»

Μιλώντας σήμερα στο Happy Day για το περιεχόμενο της διαθήκης αλλά και το test DNA ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος είπε ότι ελπίζει η εξέλιξη αυτή να είναι η αρχή του τέλους, καθώς προέχει να ασχοληθούμε με το έργο του μουσικοσυνθέτη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search