• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Επικαιροποίηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον COVID 19

November 03, 2021 4871

 

Με αφορμή την ανησυχητική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας και πανελλαδικά, όπως και την αύξηση νοσηλειών, αλλά και θανάτων, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας θεωρεί χρήσιμη και επιβεβλημένη την επικαιροποίηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

Σε περίπτωση συμπτωματολογίας λοίμωξης, ο ασθενής (εμβολιασμένος ή μη) πρέπει να επικοινωνεί με τον προσωπικό του ιατρό και να υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο. Εάν το αποτέλεσμα του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) είναι αρνητικό, αλλά τα συμπτώματα επιμένουν, πρέπει να γίνεται επανέλεγχος με μοριακό test PCR και ο ασθενής να τίθεται σε κατ’ οίκον απομόνωση έως την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Σε περίπτωση θετικού test με ήπια νόσηση, ο ασθενής παραμένει υποχρεωτικά σε κατ' οίκον απομόνωση, τουλάχιστον για δέκα ημέρες. Έξοδος από την καραντίνα επιτρέπεται σε περίπτωση απουσίας πυρετού, για τουλάχιστον 72 ώρες πριν την έλευση του 10ημερου χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και ύφεση των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα από το αναπνευστικό.

Μη εμβολιασμένοι πολίτες, στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, τότε γίνεται μοριακός έλεγχος με PCR. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, η στενή επαφή θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα και αντιμετωπίζεται ανάλογα. Σε αρνητικό αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου η καραντίνα συνεχίζεται για 14 ημέρες.

Εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί πολίτες, στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και ελέγχουν την πιθανή εκδήλωση συμπτωμάτων για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου είναι απαραίτητη η συχνή επικοινωνία με τον προσωπικό μας ιατρό και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Υπό τις αρνητικές επιδημιολογικές εξελίξεις, όπως αυτές αποτυπώνονται τις τελευταίες ημέρες, είναι γεγονός πλέον ότι η πανδημία της νόσου COVID 19 επανακάμπτει δριμύτερη.

Η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό, επιβάλλει σε όλους μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης που συνιστούν οι Υγειονομικές αρχές.

Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός και ιδιαίτερα στις μετακινήσεις μας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εμβολιαζόμαστε κατά της Covid 19. Το εμβόλιο αποτελεί μονόδρομο και ταυτόχρονα το μεγάλο μας όπλο κατά της πανδημίας. Οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο από ότι οι ανεμβολίαστοι από βαριά νόσηση ή νόσηση που θα χρειαστεί να οδηγήσει σε κλίνες ΜΕΘ. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πάνω από το 85% και προς το 90% των συμπολιτών μας στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ σε όλους τους δείκτες της βαριάς νοσηλείας, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.

Τα διαθέσιμα εμβόλια είναι εγκεκριμένα και ασφαλή.

Ενόψει του χειμώνα, τέλος, δεν αμελούμε και τον εμβολιασμό μας κατά της εποχιακής γρίπης. Ήδη ο ECDC απηύθυνε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μήνυμα επαγρύπνησης και για τη γρίπη εκτός από τον κορονοϊό, καθώς η συνύπαρξή τους θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη υγειονομικά τη χειμερινή περίοδο.

Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται. Την δίνουμε με ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και επαγρύπνηση. Ο εφησυχασμός και η παραπληροφόρηση είναι οι μεγάλοι εχθροί μας.

Τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα, ακούμε και εμπιστευόμαστε μόνο τους ειδικούς, για να βγούμε νικητές και σε αυτή τη δοκιμασία.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Δημήτριος Καλούδης                                            Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search