• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Παρατηρητήριο: Σημαντική έξαρση της επιδημίας στην Κέρκυρα

November 08, 2021 4589

 

Το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19 σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε σημαντική έξαρση της επιδημίας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παρατηρητηρίου, “ο ρυθμός εμφάνισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία, φθάνοντας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα της επιδημίας στην Κέρκυρα μέχρι σήμερα. Παράλληλα αρχίζουν σταδιακά να αυξάνονται και οι εισαγωγές στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και αναμένεται σημαντική περαιτέρω αύξηση το επόμενο διάστημα. Το ποσοστό θετικότητας στις διενεργούμενες εξετάσεις παρουσιάζεται επίσης σημαντικά αυξημένο”.

Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που έχει επιτευχθεί στην Κέρκυρα μέχρι σήμερα είναι υψηλότερο από τα μέσα επίπεδα εμβολιαστική κάλυψης της χώρας. Είναι σαφές ότι το επίπεδο εμβολιαστική κάλυψης που είχε ήδη επιτευχθεί στις αρχές του καλοκαιριού, συνέβαλε αποφασιστικά στον σχετικό περιορισμό της επιδημίας και οδήγησε στην ομαλοποίηση της κοινωνικής ζωής, και σε συνδυασμό με τον έλεγχο της επιδημίας σε όλη την Ευρώπη, στην ανάκαμψη της τουριστικής οικονομίας. Επί πλέον, ο έστω και μερικός εμβολιασμός των μεγάλων ηλικιών απέτρεψε μια δραματική επιβάρυνση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, παρά την έξαρση των κρουσμάτων από τον Αύγουστο και μετά.

Ωστόσο, η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα του στελέχους Δέλτα, όπως σημειώνεται, η μεγάλη χαλάρωση των περιορισμών και της εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης, και το γεγονός ότι περίπου το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού του νησιού παραμένει ανεμβολίαστο, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για σημαντική έξαρση της επιδημίας, που φαίνεται ήδη να έχει ξεκινήσει. Παράλληλα εξασθενεί σταδιακά η ανοσία όσων έχουν κάνει εμβόλιο, καθώς για τους περισσότερους έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την δεύτερη δόση, καθιστώντας απαραίτητη την τρίτη επαναληπτική δόση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search