• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα προβλήματα του δημόσιου ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

December 14, 2021 5730

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Τουρισμού αναφέρονται στα προβλήματα  του δημόσιου ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Τουρισμού

Θέμα: Λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

Το δημόσιο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας συνεχίζει να βρίσκεται υπό τον κίνδυνο οριστικού κλεισίματος, κάτι που μεθοδεύεται ήδη από το 2012, για να εμφανιστεί ως ώριμο φρούτο η ίδρυση αντίστοιχου ιδιωτικού ΙΕΚ.

Παρότι άνοιξε το Νοέμβριο, μετά την παραίτηση του διευθυντή και μοναδικού μόνιμου υπαλλήλου, χρέη προσωρινού διευθυντή εκτελεί μέχρι τον Ιανουάριο ο πρόεδρος του ΕΟΤ Κέρκυρας, με πολλαπλές συνέπειες στην λειτουργία του. Εάν δε βρεθεί αντικαταστάτης του διευθυντή μέχρι το Ιανουάριο το ΙΕΚ θα κλείσει, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί στους σπουδαστές ότι πιθανόν να μεταφερθούν σε αντίστοιχα ΙΕΚ σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα υπάρχουν προβλήματα με την εκτέλεση των οικονομικών πράξεων (προϋπολογισμού), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα στοιχειωδώς απαιτούμενα υλικά για την εκπαιδευτική διαδικασία (π.χ πρώτες ύλες για τα τμήματα Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής), και να τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι σπουδαστές και οι καθηγητές της σχολής. Έξοδα που έρχονται να προστεθούν στα ήδη πολλά υπάρχοντα, καθώς οι σπουδαστές καλούνται από την πρώτη κιόλας ημέρα φοίτησης να πληρώσουν τις στολές, τα συγγράμματα, τη μετακίνηση λόγω της μη χορήγησης σπουδαστικού πάσο ή ακόμη και τη διαμονή τους όσοι προέρχονται από άλλες πόλεις.

Υπογραμμίζουμε σε αυτό το σημείο το απαράδεκτο γεγονός, ότι η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας έχει κληθεί να χορηγήσει τις πρώτες ύλες για τη λειτουργία των εργαστηρίων Μαγειρικής και Ζαχαρο-πλαστικής. Με αυτό τον τρόπο μεθοδεύεται από την πίσω πόρτα η ιδιωτικοποίηση της σχολής, αφού με βάση την αντιεκπαιδευτική πολιτική πολιτική της Ε.Ε και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο χορηγός θα καθορίζει και το πρόγραμμα σπουδών της σχολής με βάση τις ανάγκες του.

Χαρακτηριστικό της υποβάθμισης, της διαλυτικής κατάστασης που υπάρχει στο ΙΕΚ, είναι το γεγονός ότι ενώ έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 20 μόνιμοι υπάλληλοι που να καλύπτουν τη διοικητική, εκπαιδευτική λειτουργία του (λειτουργούν 9 τμήματα), όλοι οι εργαζόμενοι είναι είτε ωρομίσθιοι, είτε ΙΔΟΧ με 8 μηνες συμβάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, παρόλο που το προηγούμενο διάστημα διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΙΕΚ, το οδηγούν στο σημερινό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός και η κυβέρνηση ποια μέτρα θα λάβουν για:

· Τον άμεσο διορισμό διευθυντή στο ΙΕΚ.

· Την πρόσληψη μόνιμου διοικητικού, εκπαιδευτικού προσωπικού, που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας.

· Την εξασφάλιση του εξοπλισμού, των αναλωσίμων, των συγγραμμάτων, του σπουδαστικού πάσο και όλων όσων είναι απαραίτητων για τη δωρεάν μόρφωση των σπουδαστών και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΙΕΚ.

· Τη δωρεάν στέγαση των σπουδαστών που προέρχονται από άλλες πόλεις.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search