• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

ΟΑΣΚ: Την Πέμπτη 27/1 η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας

January 25, 2022 3697

 

Την Πέμπτη 27/1 η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας . Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση
Οι ελαιοπαραγωγοί και γενικότερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κέρκυρας όπως και όλης της χώρας βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται. Η αύξηση του κόστους παραγωγής με τις τιμές στα φυτοφάρμακα και λιπάσματα να καταγράφουν αυξήσεις έως και 100%, οι τεράστιες αυξήσεις στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα με την ρήτρα αναπροσαρμογής και την αύξηση της KWh που αγγίζουν το 70% καθώς επίσης και οι κουτσουρεμένες φετινές ενισχύσεις έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση που με τεράστια δυσκολία καλύπτονται ακόμα και οι βασικές υποχρεώσεις.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και οι άλλοι αγροτοκτηνοτρόφοι, που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της ΚΑΠ και των αντιλαϊκών πολιτικών διαχρονικά των κυβερνήσεων, με υπέρογκους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ΕΝΦΙΑ, χαράτσια κ.λπ., που κάνουν ακόμα πιο ασφυκτική την κατάσταση. Από την άλλη, έγνοια της κυβέρνησης είναι πώς οι έμποροι και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις θα προμηθεύονται με χαμηλές τιμές το ελαιόλαδο και τα άλλα αγροτικά προϊόντα για να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους και όχι η στήριξη του εισοδήματος των βιοπαλαιστών ελαιοπαραγωγών και αγροτοκτηνοτρόφων.
Επίσης οι τελευταίες πλημμύρες στην Κέρκυρα κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει σαν αγροτικό δίκτυο. Οι δρόμοι είναι «τράφοι» με κυβερνητική ευθύνη. Καταγγέλλουμε την πλήρη έλλειψη διεκδίκησης από περιφέρεια και δήμους.
Όσοι παράχθιοι αλιείς έχουν απομείνει στο νησί εκδιώκονται ή καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτα ποσά ελλιμενισμού όπως στις Μπενίτσες αναγκάζονται να αφήνουν πολλά μίλια μακριά τα καΐκια τους γιατί οι χώροι ελλιμενισμού δίνονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα η ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τα εγκαταλελειμμένα Κέντρα Υγείας στα χωριά, την ασφυκτική κατάσταση στο νοσοκομείο και με τα κρούσματα να έχουν φτάσει στα ύψη ξεπερνώντας και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις οι διεκδικήσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας με στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης όλου του πληθυσμού, η ενίσχυση της ΠΦΥ αποτελούν προτεραιότητα.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων με βάση την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών που οργάνωσε η πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 19/12 στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία και συμμετείχε για πραγματοποίηση πολύμορφων και συντονισμένων αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, θα οργανώσει στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα αγωνιστικές κινητοποιήσεις ανά δήμο που θα κορυφωθούν την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ με μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
Καλούμε τους αγρότες – αγρότισες του νομού μας να δώσουν το αγωνιστικό παρών σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες.
Να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ όλοι οι ελαιοπαραγωγοί στο 100% των ζημιών που υπέστησαν. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των ζημιών στο 100%, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις αρρώστιες, με την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση και την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους βιοπαλαιστές αγρότες.
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες τους, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια
Να εξασφαλιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για το ελαιόλαδο και στα άλλα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.
Να μειωθεί το κόστος παραγωγής (π.χ. κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, εργαλεία, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% κ.λπ.).
Άμεσα έργα για την αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.
Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ. Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες στους λογιστές με επιπλέον χρεώσεις για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια. Να μην επιστραφούν τα ψίχουλα της επιστρεπτέας προκαταβολής, που τα πήραν πολύ λίγοι αγρότες. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών, π.χ. ΕΝΦΙΑ.
Φτάνει πια με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και μόνο. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στην πρωτοβάθμια δομή Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search