• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα είναι καθημερινά στα σχολεία, δίπλα στους Συλλόγους Διδασκόντων

January 28, 2022 4913

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Σχόλιο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις επισκέψεις μελών του Δ.Σ. στα σχολεία

Δύο φορές έστειλε έγγραφο η ΔΔΕ Κέρκυρας προς την ΕΛΜΕ, για την άνευ προειδοποιήσεως, παρουσία μελών του Δ.Σ. στα σχολεία. Η …. «σύσταση» αυτή της Διεύθυνσης έγινε -προφανώς- μετά από πιέσεις συγκεκριμένων Διευθυντών προς των ΔΔΕ Κέρκυρας, οι οποίοι ενοχλούνται από την παρουσία της ΕΛΜΕ στα σχολεία τους.

Η σύσταση αναφέρει: «Προκειμένου να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρακαλούμε να συνεννοείστε με τους/τις διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων, πριν την οποιαδήποτε επίσκεψή σας σε συλλόγους διδασκόντων». Μάλιστα το δεύτερο email που έφτασε στην ΕΛΜΕ, είχε τη μορφή επίσημου εγγράφου, σε αντίθεση με το πρώτο, το οποίο ήταν απλό κείμενο, γιατί -υποθέτουμε- δεν ικανοποίησε τους Διευθυντές/Διευθύντριες, η απλή μορφή.

Να ενημερώσουμε τη ΔΔΕ και κυρίως τους «ενοχλημένους» Διευθυντές/Διευθύντριες:

· Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει κατακτήσει -εδώ και χρόνια- την παρουσία της στα σχολεία του νομού. Για να ενημερώσει τους συναδέλφους, να τους κινητοποιήσει, να τους συμπαρασταθεί ή έστω να κρατήσει μια επαφή με τους εκπαιδευτικούς, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

· Σε κάθε κλήση της ΕΛΜΕ σε σχολείο -έστω και από μόνο έναν συνάδελφο- η ΕΛΜΕ θα βρεθεί στο χώρο εργασίας τους, να συζητήσει με το Σύλλογο Διδασκόντων για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το επιβάλλει άλλωστε το Σύνταγμα και το ορίζουν οι νόμοι που ρυθμίζουν την συνδικαλιστική δράση.

· Για κάθε επίσκεψη των μελών της ΕΛΜΕ στα σχολεία υπάρχει σχετική δήλωση στο edupass, οπότε, αν θέλουν, μπορούν να είναι ενημερωμένοι για την παρουσία μας.

· Σε καμία περίπτωση σκοπός μας δεν είναι να διαταράσσεται το κλίμα στα σχολεία. Το αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι στην συντριπτική –οριακά απόλυτη- πλειοψηφία των σχολείων, είμαστε ευπρόσδεκτοι από όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους.

· Ας δείξουν την ίδια ευαισθησία οι συγκεκριμένοι Διευθυντές/Διευθύντριες και στα 25ρια και 27ρια τμήματα που έχουν στο σχολείο τους ή για το κλίμα που αυτοί δημιουργούν στα σχολεία που διευθύνουν και μετά να ανησυχήσουν για την παρουσία της ΕΛΜΕ.

· Όσο υπάρχουν ακόμα κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα είναι καθημερινά στα σχολεία, δίπλα στους Συλλόγους Διδασκόντων, δίπλα στον κάθε συνάδελφο, μπροστάρηδες στους αγώνες και στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να σταματήσει τη δράση της ΕΛΜΕ.

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι/ες να βάλουν εμπόδια στη δράση μας, συνεπικουρούμενοι από την κυβέρνηση της Ν.Δ, με την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής, της περικοπής ελευθεριών -συνδικαλιστικών και άλλων- με την ψήφιση νόμων οι οποίοι από τη μία δίνουν υπερεξουσίες στους Διευθυντές/Διευθύντριες και θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους κι από την άλλη προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, να τους πούμε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Είναι φανερό άλλωστε, ότι δεν είναι η παρουσία μας που τους ενοχλεί, αλλά οι θέσεις που εκφράζουμε, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο όλα τα παραπάνω.

 

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα βάλουν φρένο σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Η παρουσία των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο, σε όλα τα σχολεία της Κέρκυρας. Όσοι Διευθυντές/Διευθύντριες, θεωρούν ότι το σχολείο είναι τσιφλίκι τους και μάλιστα βάζουν εκβιαστικά και τους εργαζόμενους στο σχολείο (φύλακες, επιστάτες) να συνδράμουν σε αυτό, τους καλούμε να το ξανασκεφτούν.

Ή ας καλέσουν την αστυνομία την επόμενη φορά….

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search