• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο ΣΗΜΑ για τον Νίκο Μπελογιάννη

March 31, 2022 374

 

Σάββατο, 2 Απριλίου, 7:30 μμ

70 χρόνια από την εκτέλεση του ήρωα του λαού, Ν. Μπελογιάννη

Εκδήλωση μνήμης και τιμής του Μ-Λ ΚΚΕ στο ΣΗΜΑ

«Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»

Το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο ΣΗΜΑ εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ μνήμης και τιμής του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Μπελογιάννη, στη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεσή του.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, την πολιτική ομιλία θα πλαισιώσουν η Θεατρική Ομάδα και το Μουσικό Σχήμα του ΣΗΜΑτος.

Στο χώρο θα παρουσιαστεί Έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη, με επιμέλεια της Ομάδας Φωτογραφίας (Ζωή και Δράση, Συγγραφικό Έργο, Οι δίκες και η εκτέλεση, Το κίνημα της Διεθνούς Συμπαράστασης, Μνήμη Ν. Μπελογιάννη, Το Μ-Λ κίνημα για τον Ν. Μπελογιάννη). Τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του ΣΗΜΑτος η έκθεση θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net

e-mail: shmaporeia@gmail.com

(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε

το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Αντιπροσωπεία του Μ-Λ ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη

Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια, τα ξημερώματα της 30 Μάρτη του 1952, οι δυνάμεις του μοναρχοφασισμού, της ξενοκρατίας και της υποτέλειας έφερναν το Νίκο Μπελογιάννη, μαζί με τους συντρόφους του Αργυριάδη, Καλούμενο, Μπάτση, αντιμέτωπους με το εκτελεστικό απόσπασμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την εκτέλεση του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Μπελογιάννη, αντιπροσωπεία του Μ-Λ ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στις 5.30μμ στο μνημείο που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ σύντομο λόγο εκφώνησε ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας τονίζοντας ότι ο Νίκος Μπελογιάννης με τη ζωή, τη δράση και την υπέροχη θυσία του υπερασπίστηκε τη γραμμή του κόμματος, το δίκιο του λαού και τα πανανθρώπινα ιδανικά του κομμουνισμού και απέδειξε ότι οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο προάσπισαν τα εθνικά συμφέροντα και έδωσαν εκατόμβες αγωνιστών στον αγώνα κατά των Γερμανών, Άγγλων και Aμερικάνων.

Στο κλείσιμο της ομιλίας επισήμανε ότι  70 χρόνια μετά, τα μεγάλα προβλήματα για τα οποία ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του έδωσαν τη ζωή τους παραμένουν άλυτα και βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και σήμερα ο παλλαϊκός αγώνας για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ενάντια στην ξενοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται ο πολιτικός και ιδεολογικός αγώνας για την ανασύσταση του αυθεντικού κομμουνιστικού κόμματος που γέννησε και ανέθρεψε Μπελογιάννηδες και χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αφοσιωμένους επαναστάτες, λαϊκούς αγωνιστές.

Με μια φωνή οι σύντροφοι και φίλοι που παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή αναφώνησαν «Τιμή και Δόξα στο Νίκο Μπελογιάννη».

Μοναδική μελανή στιγμή στην εκδήλωση αυτή στάθηκε η αντιδημοκρατική στάση της Διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία επιχείρησε να απαγορεύσει την είσοδο της αντιπροσωπείας του Κόμματος στο νοσοκομείο. Παρά την προσπάθεια αυτή η αντιπροσωπεία του Μ-Λ ΚΚΕ τιμής πραγματοποίησε τη σύντομη εκδήλωση τιμής.

Τιμώντας τον κομμουνιστή ηγέτη Νίκο Μπελογιάννη το Μ-Λ ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει δημόσια κεντρική πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7.30μμ στο Σήμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search