• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Η ανακοίνωση της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» & "Επί της απαντήσεως"

April 26, 2022 3571
Ένα βίντεο ενός επιχειρηματία με το κλαρινέτο και "να μιμείται το παίξιμο των μουσικών μας, στεκόμενος πίσω (πλησίον του τοίχου της εκεί ευρισκόμενης οικοδομής) και εν μέρει ανάμεσα στο μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής"   Μάντζαρος προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.  Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΦΕ Μάντζαρος και στη συνέχει "Επί της απαντήσεως' κείμενο του Γιώργου Ζούμπου
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απόψε, άνθρωποι οι οποίοι αντιστρατεύονται (προφανώς για προσωπικούς λόγους) η τους ενοχλεί η εξέλιξη της υπεραιωνόβιας «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος», ατυχώς γι’ αυτούς, προσπάθησαν απατηλώς να συνδέσουν μια μεμονωμένη ενέργεια ενός πολίτη με την ίδια την Φιλαρμονική, προκαλώντας μια εντελώς αχρείαστη παραπληροφόρηση στους Κερκυραίους συμπολίτες μας.
Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα του Instagram ο κ. Γιώργος Ντάβλας (γνωστός επιχειρηματίας δημοσίων σχέσεων), φαίνεται να κρατά, όντας με πολιτική περιβολή, ένα κλαρινέτο και να μιμείται το παίξιμο των μουσικών μας, στεκόμενος πίσω (πλησίον του τοίχου της εκεί ευρισκόμενης οικοδομής) και εν μέρει ανάμεσα στο μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής μας, ενώ ήταν σταματημένη, την ώρα της εισόδου του Ιερού λειψάνου στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.
Βεβαίως τούτο ήταν εν πλήρη άγνοια του ΔΣ και των Αρχιμουσικών της Φιλαρμονικής.
Επίσης τονίζουμε ότι αυτή ήταν μια ενέργεια η οποία δεν συμφωνήθηκε και δεν τελούσε, σε καμία περίπτωση, σε γνώση της Φιλαρμονικής.
Ακόμα ξεκαθαρίζουμε, ότι ο κ. Ντάβλας ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση η συνεργασία έχει με την Φιλαρμονική μας.
 
Όταν έγινε γνωστό το θέμα αυτό απόψε, η Διοίκηση της Φιλαρμονικής αναζήτησε να λάβει εξηγήσεις από τον κ. Ντάβλα για την ενέργεια αυτή, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για καθαρά δίκη του πρωτοβουλία, που στόχο είχε να παραχθεί ένα μικρό βιντεοσκοπικό υλικό που θα χρησιμοποείτο από τον ίδιο, για την προσωπική του σελίδα. Όσο για το όργανο που χρησιμοποιήθηκε, αυτό μας διαβεβαίωσε ότι ανήκε στον ίδιο και ότι ειδικότερα, ανήκει σε προσωπική συλλογή οργάνων την οποίαν διατηρεί εδώ και χρόνια.
Η Διοίκηση της Φιλαρμονικής, ως ήταν φυσικό απαίτησε άμεσα την απενεργοποίηση αυτού του υλικού, πράγμα το όποιο και ήδη έγινε, όπως επίσης ζήτησε και την δημοσιοποίηση της παρούσα ανακοίνωσης, εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Φιλαρμονικής και στην σελίδα του ίδιου του κ. Ντάβλα.
Θέλουμε τέλος να αναφέρουμε ότι καλό θα είναι, πριν οιοσδήποτε βιαστεί να κρίνει μια στιγμή μια εικόνα η ένα γεγονός, να ακούει και τον αντίλογο, ειδικά δε άνθρωποι οι οποίοι είτε σχετίζονται με την Φιλαρμονική, είτε έχουν ωφεληθεί έμμεσα η άμεσα από την Φιλαρμονική και οι οποίοι βιάστηκαν να πάρουν θέση, βεβαίως εσφαλμένη η ακόμα και προσβλητική.
Η «Μάντζαρος» δίνει εξετάσεις στην Κερκυραϊκή κοινωνία 132 χρόνια τώρα και οι «κριτές» αυτοί οφείλουν να την κρίνουν με βάση την ιστορική της διαδρομή και όχι με βάση ασήμαντα, μικρά και τυχαία γεγονότα.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
 
Ιωάννης Τριβιζάς
 
Επί της απαντήσεως του Δ.Σ. της ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Ευπρόσδεκτη η άμεση απάντηση του Δ.Σ. της Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, αλλά θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε ορισμένα σημεία:
 
1) Είναι τουλάχιστον άστοχο να αποδίδονται οι κριτικές σε κάποιους που … αντιστρατεύονται την εξέλιξη της Φ.Ε.Μ. Ας μη βλέπει συνωμοσίες, εχθρούς και αντιπάλους το Δ.Σ. Όλοι χαιρόμαστε για την εξέλιξη της Εταιρείας και ουδείς ψάχνει ευκαιρία για … αντιστρατεύσεις.
2) Δεν έγινε καμία προσπάθεια από κάποιους «να συνδέσουν μια μεμονωμένη ενέργεια ενός πολίτη με την ίδια την Φιλαρμονική, προκαλώντας μια εντελώς αχρείαστη παραπληροφόρηση στους Κερκυραίους συμπολίτες μας». Η ενέργεια ήταν από μόνη της συνδεδεμένη με τη Φιλαρμονική και ας μην συγχέουν μερικοί την πληροφόρηση με την παραπληροφόρηση (είτε επίτηδες είτε από λάθος).
3) Δεν γνωρίζαμε και δεν μας ενδιέφερε να μάθουμε, αρχικά τουλάχιστον, ποιος ήταν ο βιντεοσκοπούμενος, ο οποίος προφανώς έχει τη δική του άποψη για τα πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα στον τόπο μας και τα οποία δεν φαίνεται να σέβεται (αυτονόητο είναι βέβαια ότι δεν θα τα εκτιμάει κιόλας). Το Δ.Σ. μας πληροφορεί ότι είναι «γνωστός επιχειρηματίας δημοσίων σχέσεων». Πόσο γνωστός είναι αγνοούμε. Εμείς δεν τον ξέρουμε πάντως.
4) Δηλαδή ο εν λόγω κύριος ήταν ανάμεσα στα μέλη του μουσικού σώματος («εν μέρει ανάμεσα» κατά την προσεκτική διατύπωση του Δ.Σ.), άγνωστος σε όλους προφανώς, παρίστανε τον κλαρινετίστα έχοντας μαζί του τυχαία εκείνη τη στιγμή κλαρίνο της συλλογής του (το έκανε βόλτα) και είπε «ας κάνω το κομμάτι μου για το instagram» και είχε παρέα και κάποιον που βιντεοσκοπούσε και τον οποίο επίσης ουδείς πήρε είδηση (εκτός αν ήταν επίσης κλαρινετίστας μέλος της μπάντας). Έκανε το κομμάτι του ο άνθρωπος με τη Φ.Ε.Μ. και όχι με τον Καποδίστρια ή την Παλιά (εκεί προφανώς δεν τον έπαιρνε).
5) Ουδείς ισχυρίστηκε ότι το Δ.Σ. ή οι μαέστροι γνώριζαν κάτι σχετικά. Το ερωτηματικό είναι αν ο καθένας μπορεί να παρεισφρύει "αοράτως" στην παράταξη των μουσικών και να κάνει ότι έγινε. Ο επόμενος θα πάρει μια γκρανκάσα από τη συλλογή του, θα βρεθεί ανάμεσα στους μουσικούς και θα χτυπάει «στο γάμο του Καραγκιόζη». Για το συγκεκριμένο περιστατικό τι εξηγήσεις υπήρξαν από τους δίπλα μουσικούς και τους επικεφαλής.
6) Η διευκρίνιση του Δ.Σ. για μη ύπαρξη συνεργασίας με τον εν λόγω κύριο (ούτε έμμεση ούτε άμεση και ουτε παλιότερα υποθέτουμε) είναι φυσικά αποδεκτή. Ελπίζουμε ό εν λόγω κύριος (αποφεύγουμε τα εισαγωγικά για να μην ανοίξουμε άλλο κύκλο συζήτησης) να μην έκανε ότι έκανε για να φανεί ότι κάτι κάνει και στο βάθος να επιδιώκει συνεργασία με τη Φ.Ε.Μ.
7) Ο εν λόγω κύριος φυσικά και θάλεγε ότι το συμβάν ήταν με πρωτοβουλία του. Τι άλλο θάλεγε! Συγγνώμη ζήτησε;
 
 Ποιος πήρε προσβλητική θέση προς τη Φ.Ε.Μ.; Σοβαρά τώρα υφίσταται τέτοιος ισχυρισμός; Και ποιος ισχυρίζεται ότι βάλλεται η ιστορία της από τέτοια περιστατικά; Αυτά βαρύνουν τους εκάστοτε διοικούντες (με κάθε τρόπο) την Εταιρεία.
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search