• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Αλύπας

May 06, 2022 5387

Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο, στις 18:00 στο λιμάνι της Αλύπας, κατά της ιδιωτικοποίησης του καλεί η ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η ανακοίνωση

Τον περασμένο χρόνο η δημοτική αρχή παραχώρησε την εκμετάλλευση του λιμανιού Αλύπα σε ιδιωτική εταιρία, συνεχίζοντας το πλάνο της ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης.  Από τις αρχές του Μαρτίου η εταιρεία έχει υποχρεώσει όλα τα σκάφη που ελλιμενίζοντας στο λιμάνι Αλύπα να αποχωρήσουν, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους αλιείς και τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Υπήρξαν προσπάθειες να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, ώστε το λιμάνι να εκσυγχρονιστεί χωρίς να αναγκαστούν να φύγουν τα σκάφη από εκεί, με την τμηματική κατασκευή των έργων.

Παρόλα αυτά η ανάδοχος εταιρεία ανένδοτη προχώρησε στην αποβολή των σκαφών από την περιοχή, αδιαφορώντας για τη λειτουργικότητα του λιμανιού προς όφελος των ντόπιων.

Η εκχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτη, είναι σαφές ότι τίποτα δεν έχει να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής. Έρχεται να συμβάλει στην καταστροφή της τοπικής οικονομίας πλήττοντας τους αλιείς και τους ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών σκαφών αναψυχής. Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού συνεχίζει να καταβροχθίζει κάθε μορφής δραστηριότητα πρωτογενούς τομέα, διαλύοντας τους μικροεπιχειρηματίες που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματό τους. Το λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Έρχεται να προστεθεί δίπλα στην παραχώρηση σε ιδιώτες του λιμανιού στην περιοχή της σπηλιάς, του λιμανιού στις Μπενίτσες, ενώ τη σειρά του παίρνει το λιμάνι της Λευκίμμης. Εντάσσονται σε μια γενικότερη πολιτική εκχώρησης της γης σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για το έγκλημα που πραγματοποιείται στην περιοχή. Η πολιτική που εκπροσωπεί και υλοποιεί στο δήμο μας  κάνει τους πολίτες να ζούνε σαν ξένοι στον τόπο τους.

Μπορεί τα έργα που θα πραγματοποιηθούν να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο και πολυτελές λιμάνι, ο παραμερισμός όμως της τοπικής κοινωνίας φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει. Τα έργα αυτά θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με την ευθύνη του δήμου και το λιμάνι να λειτουργήσει πρώτα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και εν συνεχεία για την τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς η επιλογή της παραχώρησης κάθε σπιθαμής γης σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση οδηγεί σε ένα δήμο όλο και περισσότερο αφιλόξενο για τους κατοίκους του και εχθρικό προς τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις  αυξανόμενες ανάγκες για την επιβίωσή τους.

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα αλιευτικά σκάφη, που τόσα χρόνια βρίσκονταν στο λιμάνι, να επιστρέψουν άμεσα σε αυτό και να μη χρειαστεί να αποχωρήσουν ούτε μία μέρα για χάρη  της γρήγορης ολοκλήρωσης των έργων. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας το Σάββατο 07/05/22 και ώρα 06:00 στο λιμάνι Αλύπα της Παλαιοκαστρίτας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search