Print this page

Σαν σήμερα 15 Ιούνη 1945 έφυγε ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στη χαράδρα του Φάγγου!

June 15, 2022 512

 

Να θυμηθούμε τον Άρη, τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, που έφυγε σαν σήμερα στις 15 Ιουνίου 1945, στη χαράδρα του Φάγγου! Οι διώκτες του έκοψαν το κεφάλι του και το κρέμασαν στο φανοστάτη των Τρικάλων, στήνοντας ξέφρενο πανηγύρι!

“Μια φωνή που αντηχεί στον αέρα πέρα ως πέρα
μ’ επανάσταση θα διώξουμε τη σκλαβιά…”
 
Εκείνη η φωνή δεν χάθηκε ποτέ… ακούστηκε δυνατά, στεντόρεια, έσκισε σαν σαϊτιά τα βουνά και τα φαράγγια της Ανταρτομάνας, έσμιξε με το φτερούγισμα των Αετών της Λευτεριάς, υψώθηκε λαϊκή δέηση στους ουρανούς των αδικαίωτων οραμάτων των περήφανων ταπεινών αυτού του τόπου και διαπερνώντας νικηφόρα τον αδυσώπητο χρόνο έγραψε με ανεξίτηλο μελάνι το αγιασμένο αίμα της κάρας απ’ το φανοστάτη της θυσίας, ότι η Ανυποταξία, η Απειθαρχία και η αλύγιστη Επαναστατική Δράση ορίζουν την αληθινή μεγαλειώδη Απελευθερωτική Ιστορία των Λαών. Κι εσύ Ασυμβίβαστε Επαναστάτη Καπετάνιε, έδειξες το δρόμο…
 
Άρη του Βελουχιού, ο Λαός δεν ξεχνά κι ας φαντάζονται κάποιοι ότι θα του αλλοιώσουν τη μνήμη… πέφτει, σηκώνεται, μα την ώρα που αυτός επιλέγει τραβάει ξανά μπροστά! Μέχρι τη στιγμή που οι αλυσίδες θα σπάσουν, μέχρι την τελική νίκη που κι εσύ ονειρεύτηκες, πίστεψες, πάλεψες!
 
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ 
Ψ Υ Χ Η  Β Α Θ Ι Α !
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.