• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Στο φόντο της εξαγοράς «SYNKA»-«ΜΑΣΟΥΤΗΣ» απολύσεις & βλαπτικές μεταβολές για τους εργαζόμενους

July 14, 2022 4521

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ «SYNKA»-«ΜΑΣΟΥΤΗΣ», ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Δεν έχει περάσει καιρός από την εξαγορά των σούπερ μάρκετ «SYNKA» στην Κέρκυρα από την «Μασούτης» και ήδη αρχίζουν να μαζεύονται τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» για τους εργαζόμενους! Παρά τις διαβεβαιώσεις της νέα εργοδοσίας, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με το σύνολο των εργαζομένων τις προηγούμενες εβδομάδες, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ήρθαν πριν λίγες ημέρες οι απολύσεις 13 συναδέλφων στον Ασπρόπυργο και το κλείσιμο της αποθήκης εκεί. Όσο περνάνε οι ημέρες φουντώνουν οι φήμες ότι ανάλογη κίνηση θα γίνει και στην Κέρκυρα!

Από καταγγελίες συναδέλφων στο Σωματείο μας, έχει γίνει γνωστό ότι η νέα εργοδοσία έχει βγάλει τις τελευταίες ημέρες σε άδεια τους αποθηκάριους ενώ σε κάποιους άλλους εργαζόμενους (γραφεία αποθηκών) έχουν αρχίσει οι απειλές-διλλήματα! Ή να διαλέξουν άλλο κατάστημα (και πιθανώς διαφορετικό αντικείμενο, ωράρια, περιοχή κλπ) ή να απολυθούν!!! Δηλαδή έχουν να διαλέξουν μεταξύ μιας πιθανής βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας τους ή της απόλυσης! Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν αυτά τα διλήμματα και να απευθυνθούν άμεσα στο Σωματείο μας, για να βάλουμε φρένο στις μεθοδεύσεις την εργοδοσίας. Μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτές τις πρακτικές αρκεί να τις αντιμετωπίσουμε οργανωμένα, με το Σωματείο μας μπροστάρη σε αυτόν τον αγώνα!  

Παράλληλα, από πληροφορίες που φτάνουν στο Σωματείο μας, έχει ξεκινήσει και μια άλλη συζήτηση σχετικά με τις συμβάσεις του συνόλου των εργαζομένων, με τη νέα εργοδοσία της «Μασούτης» να ζητά την υπογραφή νέων, με την δικαιολογία ότι αλλάζει ΑΦΜ και με την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να χάσουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα που έχουν θεμελιώσει, ύστερα από εργασία ετών! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η εξαγορά των «SYNKA» από την «Μασούτης» έγινε με την διαδικασία της «διάδοχης  κατάστασης», πράγμα που σημαίνει ότι η νέα εργοδοσία μαζί με όλα τα υπόλοιπα, είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει και το σύνολο των εργαζομένων της προηγούμενης εταιρείας με τις σχέσεις εργασία που έχουν και βέβαια χωρίς να χρειάζεται η υπογραφή οποιαδήποτε νέα σύμβαση ή άλλη συμφωνία… Μάλιστα, αυτό αποτέλεσε προϋπόθεση, ώστε να γίνει η εξαγορά. Οποιαδήποτε επομένως απαίτηση από την πλευρά της νέας εργοδοσίας έχει άλλους σκοπούς! Καλούμε τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην υπογράψουν καμία νέα σύμβαση, συμφωνητικό ή οτιδήποτε άλλο τους ζητηθεί από την νέα εργοδοσία και σε μια τέτοια περίπτωση να επικοινωνήσουν αμέσως με το Σωματείο μας! Η νέα εργοδοσία να "βρει τοίχο" από το σύνολο των εργαζομένων!

Σχετικά με το αίτημα που είχε καταθέσει το Σωματείο μας στις 10 Ιούνη στο Τμήμα Κέρκυρας του ΣΕΠΕ για τριμερή με τη νέα εργοδοσία και την δέσμευση της τελευταίας για καμία απόλυση ή βλαπτική μεταβολή, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση, γεγονός που επιτείνει τους φόβους για όλα τα παραπάνω!

Την ίδια ώρα σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως θα προκύψει με εργαζόμενους προμηθευτών που όλα αυτά τα χρόνια προμηθεύουν τα καταστήματα, καθώς η νέα εργοδοσία φαίνεται ότι έχει διαφορετικά σχέδια… 

Προειδοποιούμε τη νέα εργοδοσία της «Μασούτης» να μην προχωρήσει τα σχέδιά της σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρει όλους τους εργαζόμενους του νησιού απέναντί της! 

Συναδέφλισσες, συνάδελφοι,

Πάντα τις εξαγορές αλλά και το κυνήγι του ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους. Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες! 

Για εμάς τους εργαζομένους η μόνη λύση είναι ο μαζικός αγώνας για οργάνωση, διεκδίκηση, αντεπίθεση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ζωντανές, δημοκρατικές διαδικασίες με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Δεν είναι λύση αυτή που μας πλασάρουν ότι τα προβλήματα θα λυθούν σε γραφεία, με mail, χέρι-χέρι με την εργοδοσία. Τα διδάγματα από παρόμοιες εξελίξεις σε άλλες εταιρίες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι κέρδισαν μόνο με αγώνες και με το κεφάλι ψηλά. Τέτοια εμπειρία έχουμε και πρόσφατα με τους μεγάλους αγώνες σε e-food, COSCO, Πετρέλαια Καβάλας, Οικοδόμους & ΛΑΡΚΟ. Όπου ακολουθήθηκε η συνταγή της υποχώρησης από τα δικαιώματά μας, της συνδιαλλαγής με την εργοδοσία για το πώς θα "σωθεί"  η επιχείρηση, οι μόνοι που έχασαν ήταν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν μαζικά στο Σωματείο μας και να παλέψουν με ταξικό προσανατολισμό, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών. Τώρα είναι ανάγκη όλοι οι συνάδελφοι της «Μασούτης» στο νησί μας να παλέψουν για:

 

  • να μην γίνει καμία απόλυση συναδέλφου
  • να μην υπάρξει καμία τροποποίηση σύμβασης προς το χειρότερο (βλαπτική μεταβολή)
  • να γίνουν νέες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να σταματήσει η εντατικοποίηση
  • αυξήσεις στους μισθούς
  • να σταματήσει η ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας
  • νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής
  • 7ωρο-5ήμερο-35ωρο

 

 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search