• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Επιδημία παραιτήσεων στο Nοσοκομείο

October 06, 2022 3084

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με μεγάλη ανησυχία, ο κερκυραϊκός λαός, παρακολουθεί την επιδημία παραιτήσεων γιατρών που χτύπησε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (ΓΝΚ). Δύο παθολόγοι και ένας καρδιολόγος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μέσα σε μόλις 2 μέρες.

Οι παραιτήσεις αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι αποκαλυπτικές για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της υγείας και καταρρίπτει με εκκωφαντικό τρόπο τους ισχυρισμούς της ότι δήθεν ενισχύει τα νοσοκομεία. Οι προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών είναι σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων και δεν αναπληρώνουν καν τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων και των παραιτήσεων. Το κύμα παραιτήσεων γιατρών, όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ελλάδα, το επιβεβαιώνει. Οι γιατροί παραιτούνται εξαντλημένοι και κατάκοποι εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών. Λυγίζουν κάτω από το βάρος των πολλαπλών καθηκόντων που προκύπτουν λόγω των αναρίθμητων κενών.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που θα εντείνει ακόμα περισσότερο τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, θα χτυπήσει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτή η πολιτική είναι συνέχεια των αντιλαϊκών ανατροπών στην υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών. Στόχο και αυτού του νομοσχεδίου, η μετατροπή του δημόσιου νοσοκομείου σε νοσοκομείο – επιχείρηση και η ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της υγείας.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και το "νέο ΕΣΥ", όχι μόνο δεν λύνουν τα οξυμένα προβλήματα στα νοσοκομεία, όχι μόνο δεν αναιρούν την ήδη εκτεταμένη εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, αλλά αντίθετα την ενισχύουν και τη βάζουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Στόχος είναι η απεμπλοκή του κρατικού προϋπολογισμού από τη χρηματοδότηση της Υγείας, με την αυτοτελή χρηματοδότηση των νοσηλευτικών μονάδων, που προϋποθέτει την ανεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και εισροής εσόδων.

Η κυβέρνηση, απαντά στα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με διώξεις και τρομοκρατία. Η απαράδεκτη και εκδικητική δίωξη σε βάρος της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο ενώ δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο η αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή του ΓΝΚ, που παίρνει αέρα από τις κυβερνητικές επιλογές και κατευθύνσεις.

Καλούμε τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να προκηρυχθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων στο ΓΝΚ και σε όλες τις δομές υγείας της Κέρκυρας και της χώρας. Όλοι αυτοί που παρουσιάζονται ως τιμητές της δημόσιας υγείας, βουλευτές, πολιτευτές κλπ κρύβουν ότι έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι τους στη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Οι ανάγκες του λαού για απρόσκοπτη πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας, με έμφαση στην πρόληψη, με ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βρίσκονται στον αντίποδα της λειτουργίας του Συστήματος Υγείας με το κριτήριο του «κόστους - οφέλους». Είναι ασυμβίβαστες με το κυνήγι της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που κάνει όλο και μεγαλύτερη την απόσταση ανάμεσα στις σύγχρονες δυνατότητες που δίνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και στην κατάσταση των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο. Αυτό το εμπόδιο, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, είναι που σημαδεύει το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, για υγεία που θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

 

06/10/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search