• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών ιατρών

November 30, 2022 3197

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει οι ενώσεις των νοσοκομειακών ιατρών όλης της χώρας και συγχρόνως καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτές ενεργά, ώστε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση, Μισθολογικές Ρυθμίσεις για τους Ιατρούς και Οδοντίατρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης του νομοσχέδιου.

Ζητάμε την απόσυρση των επίμαχων άρθρων 7 και 10, τα οποία καταστρατηγούν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, θα δημιουργήσουν ιατρούς δύο ταχυτήτων, θα αυξήσουν την παραοικονομία στο ΕΣΥ και θα οδηγήσουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό, με τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να υποχρεώνονται σε κλείσιμο των ιατρείων τους και σε φυγή στο εξωτερικό.

Σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των νέων ιατρών, οποιαδήποτε ρύθμιση θα πρέπει να εξυπηρετεί αποκλειστικά και πρωτίστως την εκπαίδευση τους. Οι νέοι ιατροί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας εφόσον αυτό δεν εξυπηρετεί καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να επιλύσει κομβικά ζητήματα στο χώρο της δημοσίας υγείας με λάθος τρόπο και που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί πλήρως το ΕΣΥ, με την προσχηματική αύξηση του εισοδήματος των νοσοκομειακών ιατρών.

Ζητάμε την άμεση επαναφορά των μισθών στο ΕΣΥ τουλάχιστον στα προ του μνημονίου επίπεδα και άμεσες προσλήψεις μονίμων ιατρών, με προκήρυξη των θέσεων των ήδη υπηρετούντων στο ΕΣΥ ως επικουρικοί.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Καλούδης              Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search