• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

December 31, 2022 169

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ!!!

Συμπληρώνονται φέτος 32 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα που έγινε, στις 9 του Γενάρη του 1991 στο σχολικό συγκρότημα του τότε 3ου και 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, ύστερα από δολοφονικό χτύπημα του Γιάννη Καλαμπόκα, στελέχους της ΟΝΝΕΔΗ επίθεση της ομάδας των τραμπούκων ροπαλοφόρων είχε ως στόχο την καταστολή του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος που είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα δεν πήγε χαμένη, αφού ανάγκασε την τότε Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και οδήγησε τον Υπουργό Παιδείας σε παραίτηση.

  • Σήμερα 32 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοιοι νέοι και οι νέες συνεχίζουν τον αγώνα για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών, αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται, τα τελευταία χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις.
  • Σήμερα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας άθικτο όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψηφίζει νομοθετήματα προσθέτοντας και νέο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό περιεχόμενο (Ν. 4823/21 για την παιδεία, Ν. 4808/21 για τα εργασιακά κτλ) γυρίζοντας την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, κατηγοριοποιώντας τα σχολεία, καταργώντας το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμά μας στην απεργία.
  • Σήμερα, η Κυβέρνηση κι η Υπουργός Παιδείας επιστρατεύοντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο χτυπήματος της απεργίας προσφεύγει στα δικαστήρια και κηρύσσει παράνομες τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα «σέρνει» στις δικαστικές αίθουσες συνδικαλιστικά στελέχη με τον Νόμο «για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» και τον Νόμο για τις διαδηλώσεις με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την υποστολή της σημαίας των αγώνων. Αντί να στηρίξει τη Δημόσια Παιδεία και το ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού, συνεχίζει την υποβάθμισή τους με περικοπές στον προϋπολογισμό και του 2023.

Τριάντα δύο χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ένα δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, για μόνιμους διορισμούς, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα είναι παρούσα στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, στο διαχρονικό μνημείο του (ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ), την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, ώρα 18:30.

Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ!!!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search