• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Σύλλογος Φοιτητών ΤΞΓΜΔ: Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας το γραφείο του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη

May 28, 2023 2249

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη λειτουργία του γραφείου του Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη:

Ως φοιτητές, φοιτήτριες και φοιτητά του ΤΞΓΜΔ εκτιμούμε πως η έναρξη της λειτουργίας γραφείου του Πανεπιστημίου μας στην Νέα Υόρκη δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και συμβάλλει μόνον ελάχιστα στην εξωστρέφεια του Τμήματος, την οποία προφανώς επιδιώκουμε. Αυτό το εγχείρημα μπορεί να εκληφθεί μονάχα σαν «πολυτέλεια», σαν εναγκαλισμός με την Εκκλησία και ως ένα μικρό βήμα σε μια πορεία βελτίωσης της λειτουργίας του τμήματος στην Κέρκυρα.

Εάν αναλογιστούμε την ανεπαρκή χρηματοδότηση και κατά συνέπεια την σχεδόν καθολική αδρανοποίηση των μαθημάτων τρίτων γλωσσών (λ.χ. ισπανικά) του τμήματος, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες και την υποβαθμισμένη κατάσταση των κτηριακών υποδομών του ΤΞΓΜΔ, είναι ευδιάκριτοι οι λόγοι που αντιτασσόμαστε στην συγκεκριμένη επιλογή για γραφείο στη Νέα Υόρκη. Άλλωστε, η δήλωση πως η λειτουργία του γραφείου δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό διακρίνεται από αφέλεια, σκεπτόμενοι το κόστος της διοργάνωσης και αποστολής ομάδας με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Αμερική, ποσό που σύμφωνα με άρθρο του Διονύση Μάμαλου που δημοσιεύθηκε στο «Corfu News» στις 19 Μαΐου 2023, φθάνει τις δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ. Εν ολίγοις, με όλο το σεβασμό που τρέφουμε στη διοίκηση του Τμήματος, πιστεύουμε πως καλό θα ήταν η ίδια να ορίζει την προτεραιότητα των δράσεων της με περισσότερη σύνεση, λαμβάνοντας σοβαρότερα υπ’όψιν τη γνώμη της φοιτητικής κοινότητας, η οποία είναι άλλωστε η πραγματική πνοή του Ιδρύματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search