• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Σύλλογος «Ερημίτης Πλους»: Ας το πάρουν χαμπάρι ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!

June 28, 2020 4444

 

 

O Σύλλογος «Ερημίτης Πλους» με ανακοίνωσή του αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε στις 26/6 επισημαίνοντας: "Ας το πάρουν χαμπάρι, τόσο οι φερόμενοι ως «επενδυτές» στον Ερημίτη όσο και ο υπουργός τους, ότι μέχρι να εγκαταλείψουν τα καταστροφικά τους σχέδια για τον τόπο μας και να αποχωρήσουν από αυτόν, ο Κερκυραϊκός λαός με τους φορείς του και ο σύλλογος «Ερημίτη Πλους…» με την μαχητικότητά και την αποφασιστικότητά του θα είναι πάντα μπροστά τους και με κάθε νόμιμο μέσο θα τους κλείνουν το δρόμο».

Αναλυτικά:

«Την Παρασκευή 26 του Ιούνη,υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά στην κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Κέρκυρας κατά παντός υπευθύνου, για εκτέλεση εργασιών χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, την αποψίλωση δασικής έκτασης και καταστροφής σπάνιων στον τόπο μας δασικών ειδών.


Παρενθετικά διευκρινίζουμε: οι εργασίες έγιναν πλησίον του αρχαιολογικού μνημείου, γνωστό ως μύλος του Αρταβάνη. Πλησίον του βρισκόταν το καστράκι της Γκουάρντια, παρατηρητήριο στα χρόνια της Ενετοκρατίας. Για την προστασία του μνημείου υπάρχει απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. που επιβάλλει την παρουσία της Ε.Φ.Α. Κέρκυρας για οποιαδήποτε εργασία στο χώρο, κάτι το οποίο το γνώριζαν αλλά προκλητικά και αλαζονικά το αγνόησαν.
cΤέλος και για την ολιγωρία της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ να απαντήσει (στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες) αίτησης μας που αφορούσε την ανάκληση άδειας εργασιών κατεδάφισης, λόγω εκκρεμοδικίας, την οποία άδεια ή ίδια είχε εκδώσει στις 13-12-2019.


Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε με τους πληρεξούσιους δικηγόρους, κατ’ αλφαβητική σειρά : Καλούδη Γιώργο, Παπαδάτο Αλέξανδρο, Ράλλη Νικόλαο, Ράπτη Μάνο, Τσενεμπή Χαράλαμπο (αποτελούν τη νομική ομάδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του).


Η νομική αυτή ομάδα, συμπαρίσταται εμπράκτως και ενεργά στο σύλλογό μας όποτε της ζητηθεί η οποιαδήποτε συνδρομή και νοιώθουμε πραγματικά την υποχρέωση να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό και δημόσια.
Το σενάριο που ξεκίνησε πριν δύο βδομάδες με τις δημοσιογραφικές καμπάνιες, τις στομφώδεις δηλώσεις και «διαβεβαιώσεις» του ανεκδιήγητου υπουργού Ανάπτυξης, το «σώου» με τις μπουλντόζες να δουλεύουν «onkamera», όλα…αποδείχτηκαν στημένα και παράνομα… «πειρατικά».


Το τραγικότερο όμως είναι ότι, ο υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, που αντί να απαιτήσει από τις αρχές την άμεση σύλληψη τους και παραπομπή τους στο αυτόφωρο,εκείνη τη στιγμή ανέβαζε προκλητικάτα πλάνα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, της παράνομης καταστροφής και του βιασμού του περιβάλλοντος του τόπουμας που προκαλούσαν οι «προστατευόμενοι του».
Αυτά τα παραδείγματα δίνει ο υπουργός σας κ. πρωθυπουργέ… «Να τον χαίρεστε!» (Κράτος δικαίου!!!) Ελάτε λοιπόν, όπως φημολογείται, στον Ερημίτη, και πλάι στο «κόλπο γκρόσο με την οσμή σκανδάλων» να φωτογραφηθείτε μαζί.
Για άλλη μια φορά διαβεβαιώνουμε τον Κερκυραϊκό λαό ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και τα επικοινωνιακά παιγνίδια τους εξαντλήθηκαν.
Ας το πάρουν χαμπάρι, τόσο οι φερόμενοι ως «επενδυτές» στον Ερημίτη όσο και ο υπουργός τους, ότι μέχρι να εγκαταλείψουν τα καταστροφικά τους σχέδια για τον τόπο μας και να αποχωρήσουν από αυτόν, ο Κερκυραϊκός λαός με τους φορείς του και ο σύλλογος «Ερημίτη Πλους…» με την μαχητικότητά και την αποφασιστικότητά του θα είναι πάντα μπροστά τους και με κάθε νόμιμο μέσο θα τους κλείνουν το δρόμο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search