• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τα δεκάδες χιλιάδες κενά σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό υποβαθμίζουν την ποιότητα της υγείας

July 03, 2020 4322

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Κέρκυρας ενώνει τη φωνή του, με τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα των υγειονομικών. Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με τα δεκάδες χιλιάδες κενά σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις που υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα της υγείας του λαού μας. Η κυβερνητική προπαγάνδα ότι όλα βαίνουν καλώς, καταρρέει μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές στις δομές υγείας, καταρρέει απ’ το γεγονός ότι η υγεία από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σταθερά σε ακριβό εμπόρευμα, μόνο για όσους μπορούν να πληρώσουν.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταδείξει την γενικευμένη ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φέρνοντας στην επιφάνεια τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, με αποκορύφωμα την 24ωρη πανελλαδική παν-υγειονομική απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζουν την ώριμη ανάγκη για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

Τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι Εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), οι Σύλλογοι Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η ΕΙΝΑΠ, διατράνωσαν με την πάλη τους αιτήματα που είναι πέρα για πέρα δίκαια, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Κέρκυρας τάσσεται υπέρ σε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο υγείας, τα οποία είναι:

- Καμία απόλυση επικουρικού - συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

- Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.

- Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ.

- Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

- Ένταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο, με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

- Άμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009.

Υιοθετούμε και στηρίζουμε το σύνολο των αιτημάτων - διεκδικήσεων της ΕΓΕΣΥΚ και του Ενιαίου σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 

Χριστοδούλου Β.                      Μεταλληνός Ν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search