• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Ερημίτης: διπλή επιτυχία των Κερκυραίων

July 14, 2020 5192

 

Γιάννης Κιμπουρόπουλος

Ενώ για τρίτη μέρα χθες η πλειονότητα των ΜΜΕ συνέχισε να αναπαράγει το πρωθυπουργικό αφήγημα για την «απελευθέρωση» του επενδυτικού σχεδίου στον Ερημίτη της Κέρκυρας -για την οκταετή «Οδύσσεια» και την «αγία υπομονή» που χρειάστηκε να επιδείξουν οι επενδυτές, για τα δύο Π.Δ., τις δέκα ΚΥΑ, τις 55 εγκρίσεις, τις 11 δικαστικές προσφυγές κ.λπ.-, το κίνημα υπεράσπισης της Κασσιώπης δικαιούται να επικαλείται μια διπλή επιτυχία απέναντι στην κυβερνητική φιέστα.

Η πρώτη επιτυχία αφορά τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποίησε, με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων, τα οποία έφτασαν 1.500 μέτρα από το σημείο του κυβερνητικού σόου του Σαββάτου – τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν μεγαλύτερη προσέγγιση. Στη διαδήλωση μετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης και του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, εκπρόσωποι της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, του ΜέΡΑ25, δεκάδες σύμβουλοι από τους δήμους της Κέρκυρας, τα τοπικά συμβούλια και την Περιφέρεια, εκπρόσωποι σχεδόν από όλους τους συνδικαλιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του νησιού. Η διαδήλωση «θάφτηκε» από την πλειονότητα των ΜΜΕ, με την τιμητική εξαίρεση ορισμένων τοπικών.

Η δεύτερη επιτυχία του κινήματος «Σώστε τον Ερημίτη» είναι ότι στην ίδια τη φιέστα με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό καταγράφηκε η ηχηρή απουσία των δήμων της Κέρκυρας και πολλών ακόμη θεσμικών παραγόντων του νησιού που αντιτίθενται στην επένδυση και θέλουν τον Ερημίτη οικολογικό πάρκο για όλους και όχι παραθεριστικό γκέτο για λίγους. Στις απουσίες καταγράφεται και αυτή της Νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος, που πιθανότατα δεν είχε καν προσκληθεί, μια και είναι καταγεγραμμένη η διαφοροποίησή της.

 

«Η δύναμη και η θέληση του Κερκυραϊκού λαού ήταν αυτή που μετέτρεψε τη “φιέστα σε φιάσκο”. Αντιλαμβανόμαστε τη μοναξιά του πρωθυπουργού στο χώρο, εν μέσω οσφυοκαμπτών και αδειασμένος από όλους του θεσμικούς παράγοντες του νησιού. Ας πρόσεχε…», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο «Ερημίτη πλους», συλλογικότητα για την περιβαλλοντική προστασία της Βόρειας Κέρκυρας.

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search