• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Διοικητή ΥΠΑ Γ. Δριτσάκο

July 23, 2020 4171

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

Συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γιώργο Δριτσάκο, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Δριτσάκος ενημέρωσε τον Βουλευτή για την λειτουργία των αεροδρομίων της χώρας όπως και για την αυξημένη εναέρια κυκλοφορία λόγω του θέρους αλλά και της έντονης κυκλοφορίας μη πολιτικών αεροσκαφών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επιπλέον, ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για ζητήματα που αφορούν στην γενικότερη λειτουργία της ΥΠΑ αλλά και για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την λειτουργία της νέας Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Σε ότι αφορά στην Κέρκυρα, συζητήθηκε εκτενώς η διαμόρφωση της ζώνης ασφαλείας στο βόρειο μέρος του Αερολιμένα Κέρκυρας. Πρόκειται ουσιαστικά για την επέκταση του αεροδιαδρόμου.

Ο κ. Δριτσάκος εξήγησε ότι για την ολοκλήρωση του έργου εκκρεμεί η απαλλοτρίωση 50 στρεμμάτων αξίας 10 εκατ. Ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης είναι εκτός του σχεδίου πόλεως, ενώ η απαλλοτρίωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, η οποία αφορά 30 στρέμματα, θα γίνει άμεσα, ενώ η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς απαιτείται η επαναχάραξη οδού.

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος της απαλλοτρίωσης θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search