• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Απίθανοι τουριστικοί άσσοι της Κέρκυρας

August 15, 2020 5156

Η πόλη της Κέρκυρας είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για όλο το χρόνο, δημοφιλής σε ντόπιους και επισκέπτες. Η παλιά πόλη είναι μνημείο της UNESCO, και είναι αποκλειστικά για πεζούς, που περπατάνε στα πλακόστρωτα σοκάκια, τα ξακουστά “καντούνια”, με τις κοκκινωπές σκεπές και τα στενά μπαλκόνια. Η πόλη διακρίνεται για την κομψή ιταλική αρχιτεκτονική, απομεινάρι της Ενετοκρατίας που κυριάρχησε στο νησί σχεδόν τέσσερις αιώνες. Μετά το νησί περιήλθε υπό βρετανική κατοχή, μέχρι το 1864, οπότε και ενώθηκαν τα Επτάνησα με το ελληνικό κράτος. Τι πρέπει να δείτε στην πόλη;

Το Παλιό Φρούριο

 

 

 

 

Χτίστηκε από τους Ενετούς το 1564 στο χώρο ενός παλιότερου κάστρου, πάνω σε μια βραχώδη μικρή χερσόνησο, ανατολικά της παλιάς πόλης. Για να πάτε περνάτε από την πανέμορφη Σπιανάδα μέσα από ένα γεφυράκι. Μέσα στο Φρούριο στεγάζεται το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ενώ στο ψηλότερο σημείο υπάρχει ένας φάρος, από όπου θα απολαύσετε μαγευτική θέα ολόκληρης της πόλης.

Το Λιστόν

 

 

 

Κέρκυρα - ελληνικά νησιά

 

Το Λιστόν είναι ο δρόμος με τις καμάρες που χτίστηκε το 19ο αιώνα από Γάλλους και στεγάζει τις πιο in καφετέριες της πόλης. Είναι τόπος συνάντησης Κερκυραίων και τουριστών και σημείο αναφοράς στην πόλη εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με κάποιες απόψεις, το όνομά του προέρχεται από τη βενετσιάνικη λέξη lista, που σημαίνει “φαρδύς και ίσιος δρόμος για περίπατο”. Όλες τις ώρες της ημέρας υποδέχεται επισκέπτες που πίνουν καφέ ή κάνουν βόλτα, ενώ από πάνω του στεγάζονται σπίτια επιφανών Κερκυραίων. Σε σημαντικές θρησκευτικές τελετές περνάνε οι μπάντες από το Λιστόν, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα.

Η Σπιανάδα

 

 

 

Η μεγαλύτερη πλατεία στα Βαλκάνια βρίσκεται σε ελληνικό νησί!

 

Ανάμεσα στα στενά χτισμένα κτίρια της παλιάς πόλης και το Παλιό Φρούριο βρίσκεται η Σπιανάδα, μια τεράστια έκταση πράσινου που φημολογείται ότι είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Είναι δίπλα στο Λιστόν και εκεί θα δείτε ομάδες κρίκετ να προπονούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας (κληρονομιά της Βρετανικής κατοχής), ενώ συχνά περνάνε μπάντες φιλαρμονικής που παρελαύνουν σε σημαντικά για το νησί ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα.

 

Το Νέο Φρούριο

Δίπλα στη λαϊκή αγορά της πόλης θα συναντήσετε το Νέο Φρούριο, χτισμένο το 1577 από τους Ενετούς για να προστατέψουν την πόλη από τους Τούρκους, κάνοντάς το λίγο νεότερο από το Παλιό Φρούριο. Μόλις μπείτε μέσα, θα νιώσετε σαν να έχει κολλήσει ο χρόνος περπατώντας ανάμεσα στους άδειους πέτρινους τοίχους. Ανεβείτε στην κορυφή για να απολαύσετε τη μοναδική θέα της θάλασσας, της παλιάς πόλης και της Εβραϊκής Κοινότητας, με τις κεραμιδένιες σκεπές πάνω στα ενετικά σπίτια. Η τιμή της εισόδου περιλαμβάνει και δωρεάν ποτό στο μικρό καφέ.

Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα

 

 

 

 

Ένα καταφύγιο ηρεμίας και γαλήνης, ακριβώς πίσω από το Λιστόν, η εκκλησία πήρε το όνομά της από τον προστάτη της Κέρκυρας, Άγιο Σπυρίδωνα. Χτίστηκε το 1589 και ο κόκκινος επιβλητικός του τρούλος δεσπόζει σε ολόκληρη την πόλη από μακριά. Στο εσωτερικό του, ένα παρεκκλήσι διακοσμημένο με υπέροχες τοιχογραφίες κρύβει μια ασημένια σαρκοφάγο διακοσμημένη πολύτιμους λίθους που περιέχει το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Ο “Άγιος”, όπως τον αποκαλούν οι Κερκυραίοι που τον λατρεύουν ήταν ένας βοσκός από την Κύπρο που έζησε το 2ο αιώνα μ.Χ. και πριν πεθάνει έγινε επίσκοπος και άρχισε να κάνει θαύματα, Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι η θαυματουργή του παρέμβαση έσωσε το νησί από την καταστροφή σε πολλές καταστάσεις. Το αργυρό φέρετρο με τα οστά του γίνεται αντικείμενο λιτανείας στην πόλη σε σημαντικές θρησκευτικές γιορτές.

 

Μον Ρεπό

 

 

 

 

Μέσα σε ένα όμορφο πάρκο κοντά σε μια καταπράσινη λεωφόρο θα βρείτε το Νεοκλασικό Παλάτι του Μον Ρεπό, όπου γεννήθηκε ο Πρίγκηπας Φίλιππος , ο Δούκας του Εδιμβούργου το 1921. Χτίστηκε το 1831 από το Βρετανό Επίτροπο Sir Frederick Adam, έπειτα μετατράπηκε στη θερινή κατοικία της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας. Δυστυχώς το μέρος έχει σχεδόν ερημώσει, με τον κήπο να έχει εγκαταλειφθεί. Βρίσκεται στην περιοχή Κανόνι, περίπου μισή ώρα με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, προσβάσιμο και με δημόσια συγκοινωνία.

Ποντικονήσι

 

 

 

 

Νότια του κέντρου, στο νότιο άκρο του Κανονιού υψώνονται δυο νησίδες από τη θάλασσα. Στο κοντινότερο βρίσκεται η Μονή της Βλαχέρνας του 17ου αιώνα και πίσω της δεσπόζει το Ποντικονήσι, με το ολόλευκο εκκλησάκι και τα κυπαρίσσια. Είναι το πιο χαρακτηριστικό τοπίο σε καρτ ποστάλ του νησιού. Πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας τη θέα, ή πάρτε μια βάρκα για να φτάσετε εκεί.

Τα Ανάκτορα: Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης είναι σίγουρα μέσα σε αυτά που πρέπει να δει κανείς στην Κέρκυρα. Στη Βόρεια πλευρά της Σπιανάδας είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο που φιλοξενεί μια σημαντική συλλογή από κινέζικους, γιαπωνέζικους και ινδικούς πίνακες ζωγραφικής, πορσελάνες και γλυπτά, από τη Νεολιθική εποχή μέχρι το 19ο αιώνα. Εκεί θα βρείτε κι ένα υπέροχο καφέ να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τη θέα.

Περιήγηση στα Ανάκτορα - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε στη μαγευτική πόλη της Κέρκυρας… Μια βόλτα στον παραλιακό της Γαρίτσας μέχρι τον Ανεμόμυλο, βόλτα στο Φαληράκι και τα Μουράγια, να πάρετε το καραβάκι για το νησί Βίδος, και να επισκεφτείτε το Αχίλλειο, που μπορεί να είναι εκτός πόλης, είναι όμως ένα από τα must αξιοθέατα της Κέρκυρας!

ΠΗΓΗ: travelstyle.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search