• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

ΑΣΕ/ΠΑΜΕ Α΄θμιας Κέρκυρας: «Παλιά μου τέχνη κόσκινο». Ο ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για άλλη μια φορά βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες των καιρών

September 02, 2020 3842

 

 Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλωσορίζουμε στα σχολεία του νομού τους νεοδιόριστους μόνιμους και συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, ώστε και φέτος να ανταποκριθούμε στο δύσκολο αλλά και δημιουργικό παιδαγωγικό μας έργο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, για μια ακόμη χρονιά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να μορφωθούν, να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.

Από την πρώτη μέρα δίνουμε από κοινού τη μάχη με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ενώσεις Γονέων, ώστε να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Έτσι, ως ΑΣΕ θέσαμε νωρίς στο ΔΣ του ΣΕΠΕ και μάλιστα 2 φορές ανακοίνωση για τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων, για τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ στη σύσκεψη που καλεί η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων για αυτό το θέμα την Τετάρτη 2/9 και για την κινητοποίηση (για το ίδιο θέμα) την Παρασκευή 4/9.

Φυσικά, για μια ακόμη φορά και με τις εξελίξεις να τρέχουν πήραμε την ίδια απάντηση και από τις τρεις άλλες παρατάξεις στο ΔΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ):

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο… Δε μας προκαλεί πλέον εντύπωση η στάση των υπολοίπων παρατάξεων στο ΔΣ, η απαξίωση του τρόπου λειτουργίας του σωματείου και το πώς, τελικά, προσπαθούν να οργανώσουν τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών.

 

Συνάδελφοι,

Η επιδημία του κορονοϊού έβγαλε στην επιφάνεια τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση: το ολιγάριθμο και “γηρασμένο” εκπαιδευτικό δυναµικό, το ανεπαρκές βοηθητικό προσωπικό, που δουλεύει σε άθλιες συνθήκες (εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων), τα παλιά και επικίνδυνα κτήρια, τις αίθουσες - κλουβιά, τα 25άρια τμήματα, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδοµή αλλά και σε κονδύλια των σχολικών επιτροπών για τα αναλώσιµα, που στο σύνολό τους διαμορφώνουν ένα υπόβαθρο άκρως επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών και των γονιών τους όσο και των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση ικανοποιεί απλόχερα τις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών, ενώ αρνείται να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα του κλάδου για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων

µε υγιεινή και ασφάλεια! Δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Δεν επισκεύασε σχολεία που δε λειτουργούν, δεν εξασφάλισε νέους χώρους, δεν αύξησε τα κονδύλια για την πρόσληψη περισσότερων αναπληρωτών, παρά µόνο διόρισε, κάτω από το βάρος των αγώνων µας, 4.500 συναδέλφους στην Ειδική Αγωγή, από τους 42.000 συµβασιούχους που δούλεψαν την περσινή χρονιά. Δεν ικανοποιεί ούτε το αίτημα για µοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού και τεστ αντισωµάτων σε όλους τους εκπαιδευτικούς, για υπεύθυνους σχολίατρους παρακολούθησης και διαχείρισης των κρουσμάτων.

Σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισµού, προχώρησε στην ψήφιση του απαράδεκτου πολυνομοσχεδίου, Ν. 4692/2020. Ενίσχυσε το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση, που οδηγεί στην ταξική πολυκατηγοριοποίηση των σχολείων, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων, στη λειτουργία του σχολείου µε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και προοπτικά στο κλείσιμο σχολικών μονάδων. Προσαρμόζει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο του σχολείου στη λογική της απόκτησης δεξιοτήτων, χτυπά το ενιαίο του αναλυτικού προγράμματος. Διατηρεί τους νόμους Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο και για τις προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών (νόµος - σφαγείο 4589/19).

 

Συνάδελφοι,

Η ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού! Είναι καθοριστική για τη φυσιολογική, νοητική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού η δια ζώσης συμμετοχή στη σχολική ζωή και αυτό απατούμε να γίνει µε όρους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο του παιδιού και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όσο και των συναδέλφων.

Οποιαδήποτε συζήτηση για την on-line μετάδοση του μαθήματος είναι αιτία πολέµου. Το μέτρο αυτό καταδικάστηκε και καταργήθηκε στην πράξη από σύσσωμο τον κλάδο, τους γονείς και τους μαθητές.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες:

· Τετάρτη 2/9 και ώρα 7 μμ στα Λύκεια (Κέρκυρα) στη σύσκεψη που πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ με την Ένωση Γονέων για το άνοιγμα των σχολείων,

· Παρασκευή 4/9 και ώρα 12 μμ στην Ανουντσιάτα συγκέντρωση ΕΛΜΕ – Ένωσης Γονέων για το ίδιο θέμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search