Η Επιτροπή Μνήμης Κώστα Γεωργάκη με αφορμή τα 50 χρόνια από τη θυσία του ανακοίνωσε ότι λόγω των φετινών υγειονομικών ζητήματων δε θα γίνουν οι επετειακές εκδηλώσεις αλλά μόνο η τέλεση μνημόσυνου.

Αναλυτικά, αναφέρει:

Ο Κώστας Γεωργάκης, ο Έλληνας, ο Κερκυραίος, ο 22χρόνος φοιτητής, υπήρξε μοναδική περίπτωση αυτοθυσίας στον αντιδικτατορικό αγώνα και συνέβαλε στην Νίκη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αυτοπυρπολούμενος και ζητωκραυγάζοντας “ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” στις 19 Σεπτεμβρίου 1970 στην Γένοβα της Ιταλίας στην ιστορική πλατεία Τζιάκομο Ματεότι.
Η συμβολή του έχει αναγνωριστεί παγκόσμια, το όνομά του έχει χαραχτεί στο “Πάνθεον όλων των Αήττητων Εξορίστων της Ανθρωπότητας ̈ στο Μνημειακό νεκροταφείο Σταλιένο της Γένοβα δίπλα στα ονόματα 75 παγκόσμια γνωστών αγωνιστών μεταξύ των οποίων ο Αισχύλος, ο Σπάρτακος, ο Κάτονας, ο Γαλιλαίος, ο Σάνταροζα, ο Βύρωνας…

Ο Δήμος και ο λαός της Γένοβας έχουν εντοιχίσει, επίσης αναμνηστική πλάκα στον τόπο της αυτοθυσίας.
Μια πλήρης έρευνα μιας σημαντικής πτυχής της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας – η έκδοση του βιβλίου “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ”- θεμελίωσε με αδιάσειστα στοιχεία τη μεγάλη προσφορά του Κώστα Γεωργάκη στον αγώνα για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Φέτος τιμούμε την 50η επέτειο από την θυσία του. Η Επιτροπή Μνήμης ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ,
ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ, λόγω κορονωιού, όλες τις εκδηλώσεις, τόσο στην Ελληνική όσο και την Ιταλική επικράτεια που είχε συνδιοργανώσει με φορείς, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς συλλόγους.

Θα τελεστεί -μόνο- Μνημόσυνο στην Μνήμη του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2020,
ημέρα Σάββατο,
Ώρα: 11:00 π.μ.

Στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο Κέρκυρας.

Το κάλεσμα είναι προς όλους τους πολίτες.

Για την Επιτροπή Mνήμης:
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6956 029 787 – 6977579231, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.