Print this page

Αντικομουνιστικό παραλήρημα και κατασυκοφάντηση των μαθητών από τον υπουργό Παιδείας του πατέρα Μητσοτάκη

October 01, 2020 637

 

Έναν παλιό τους γνώριμο άκουσαν από τα ραδιόφωνά τους οι σημερινοί 40ρηδες γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα δημόσια σχολεία και την μη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από το υπουργείο Παιδείας, καθώς εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Ο εμπνευστής της τιμωρίας των απουσιών για τους καταληψίες, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου έπεσε νεκρός ο καθηγητής Τεμπονέρας από τα χέρια του δολοφόνου Καλαμπόκα, επιτέθηκε τόσο στο μαθητικό κίνημα, όσο και στην Αριστερά στο σύνολο της, της οποίας η συνεισφορά κατά τον ίδιο «όλα αυτά τα χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, είναι χαβαλές, ανομία, απειθαρχία και καμία απολύτως κύρωση».
 

Έναν αναπάντεχο σύμμαχο βρήκαν οι «ακραίοι κύκλοι» που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν την επιχείρηση κατασυκοφάντησης των δυναμικών κινητοποίησεων των μαθητών τις τελευταίες ημέρες, καθώς μετά τον βουλευτή Μπογδάνο και τα περί γάγγραινας των καταλήψεων, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο οποίος «πρώτος βρέθηκε αντιμέτωπος με το φαινόμενο των μαθητικών καταλήψεων».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, ο απόμαχος εδώ και πλέον μιας δεκαετίας πολιτικός έκανε λόγο για «έναν μικρό αριθμό 5-10 οργανωμένων μαθητών», χαρακτηρίζοντας τις μαθητικές κινητοποιήσεις ως υποκινούμενες και χρεώνοντάς τες στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, και επιτιθέμενος συλλήβδην στην Αριστερά, της οποίας η συνεισφορά «όλα αυτά τα χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, είναι χαβαλές, ανομία, απειθαρχία και καμία απολύτως κύρωση».

Ο υπουργός Παιδείας, στη θητεία του οποίου έπεσε νεκρός ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από τα χέρια του δολοφόνου και μέλους της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα, κατηγόρησε τους μαθητές πως προχωρούν σε κινητοποιήσεις που αποφασίζονται σε κομματικά γραφεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως επιχείρημα την αναφορά των μαθητών στο γεγονός πως η κυβέρνηση προχωρά στην αγορά πανάκριβων στρατιωτικών εξοπλισμών, την ώρα που δεν προχωρά σε περαιτέρω προσλήψεις και δημιουργία μικρότερων τάξεων στα σχολεία.

«Ένας μικρός αριθμός 5-10 οργανωμένων μαθητών επιδίδει το τελεσίγραφο της κατάληψης στη διεύθυνση και απαιτεί την παράδοση του σχολείου. Διευθυντής και σύλλογος καθηγητών παραδίδουν το σχολείο στους ανήλικους μαθητές και αποχωρούν. Η καθοδήγηση και ο έλεγχος των καταλήψεων από το κόμμα επιτυγχάνεται με τη συγκρότηση του συντονιστικού των καταλήψεων. Πρόκειται για το εκάστοτε καπέλο των καταλήψεων από την ΚΝΕ, που το συγκροτεί η ίδια από μέλη της, που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των μαθητών. Διορισμός γίνεται των μελών» ανέφερε ο παλιός υπουργός, που μετά την θητεία του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ φτάνοντας μέχρι το υπουργικό συμβούλιο του Κώστα Σημίτη, και στη συνέχεια αποχώρησε και από εκεί, εντασσόμενος στη Δράση του Στέφανου Μάνου, από την οποία αποχώρησε το 2009, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, από το στόχαστρο του παλιού υπουργού δεν έλειψε ούτε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο Β. Κοντογιαννόπουλος έσπευσε να υπενθυμίσει «ότι πρόεδρος του συντονιστικού των καταλήψεων επί των ημερών μου είχε διοριστεί ο τότε Κνίτης, Αλέξης Τσίπρας. Στις καταλήψεις πάντα συμπαρίσταται η εκάστοτε αντιπολίτευση για τους δικούς της λόγους. Το ’90 ήταν το ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το βλέπουμε, το ομολογούν οι ίδιοι. Σημαντικό ρόλο παίζει τα τελευταία χρόνια και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει τελευταία χρόνια επιτύχει σημαντική διείσδυση στα σχολεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα” περιέγραψε».

«Αυτή είναι η συνεισφορά όλα αυτά τα χρόνια της Αριστεράς στη δημόσια εκπαίδευση, χαβαλές, ανομία, απειθαρχία και καμία απολύτως κύρωση» εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση, αυτή τη φορά στην Αριστερά στο σύνολό της ο υπουργός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια κατέληξε και στον «νέο διαχωρισμό» του πολιτικού συστήματος, μεταξύ «λογικών και υπεύθυνων» και «ψεκασμένων και ανεύθυνων πολιτών».

«Διαπερνά αυτός ο διαχωρισμός οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα. Η λύση είναι αντεπίθεση μεταρρυθμιστική στις παθογένειες. Είναι η ώρα το μεταρρυθμιστικό τσουνάμι να γίνει μονόδρομος για την εξαφάνιση των νοσηρών συμπτωμάτων της δημόσιας εκπαίδευσης με αιχμή την αξιολόγηση. Ο στόχος του ’90 ήταν αξιολόγηση, αυτό επεδίωξα, το επανέλαβε ο Γεράσιμος Αρσένης, το ψήφισε η Γιαννάκου, η Διαμαντοπούλου. Ε, δεν ισχύει η αξιολόγηση. Είναι δυνατόν να υπάρχει παιδεία χωρίς αξιολόγηση;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός, προτείνοντας μάλιστα μία επιτροπή προσωπικοτήτων «αντίστοιχη με την επιτροπή Πισσαρίδη», με στόχο την αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου της χώρας.

Αξίζει κλείνοντας να υπενθυμίσουμε για την επανεμφάνιση Κοντογιαννόπουλου, πως αιτία του ξεσπάσματοςτων μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των μαθητών και των φοιτητών το 1990-91 ήταν το αντιδραστικό νομοσχέδιο με την υπογραφή του, που μεταξύ άλλων προέβλεπε επαναφορά καθημερινής προσευχής, ομαδικό υποχρεωτικό εκκλησιασμό και έπαρση σημαίας, μείωση αργιών, κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών και 15μελών, σύστημα πόντων για έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών, επιβολή ομοιόμορφης εμφάνισης και αρκετά άλλα. Για τα δε πανεπιστήμια, το νομοσχέδιο προέβλεπε μεταξύ άλλων την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, εντατικοποίηση, περικοπή φοιτητικής συμμετοχής στη διοίκηση των ΑΕΙ και κατάργηση του ασύλου.

*φωτογραφία από τις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990-91, κατά τη διάρκεια της θητείας του Β. Κοντογιαννόπουλου στο υπουργείο Παιδείας

The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.