• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Δηλώσεις ... μετανοίας σε Γυμνάσιο της Κέρκυρας

October 04, 2020 8160

 

Στα μετεμφυλιακά χρόνια με τις δηλώσεις μετανοίας μας γυρίζει η Διεύθυνση Γυμνασίου της Κέρκυρας που ζητά από γονείς να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση αν συμφωνούν ή δε συμφωνούν με την κατάληψη.

Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών αρνείται να υπακούσει στην παράνομη «διαταγή» Κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση – τηλετιμωρία των μαθητών, μια θλιβερή μειοψηφία διευθυντών δεν έχει τον … Θεό της.

Διαβάζουμε -και δεν πιστεύουμε τα μάτια μας- την υπεύθυνη δήλωση που έστειλε η Διεύθυνση του Γυμνασίου Θιναλίου στη Βόρεια Κέρκυρα.

Οι γονείς καλούνται να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με μια από τις δυο από τις παρακάτω επιλογές:

«Α. Συμφωνώ με την απόφαση του παιδιού μου για κατάληψη του Γυμνασίου Θιναλίου και με τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας.

Β. Δε συμφωνώ με την κατάληψη του Γυμνασίου Θιναλίου και με τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας».

Πρόκειται για μια σύγχρονη δήλωση μετανοίας. Η μετεμφυλιακή δήλωσεις μετανοίας «αποκηρύσσω τον κομμουνισμό…» μετατρέπεται σε «αποκηρύσσω την κατάληψη». Βέβαια σε συνθήκες … εκσυγχρονισμού έχεις και την …επιλογή «Συμφωνώ με την κατάληψη», μόνο που σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί η τηλετιμωρία της Κεραμέως και των προθύμων.

Με αυτό τον τρόπο οι «πρόθυμοι» διευθυντές μετατρέπονται σε καταδότες των μαθητών τους, τους φακελώνουν και τους διαχωρίζουν σε «καταληψίες» και «μη καταληψίες» και μάλιστα με την υπογραφή των γονιών τους στην υπεύθυνη δήλωση! Διαστροφικά, υποταγμένα  μυαλά που δεν μπορεί να έχουν σχέση με το «λειτούργημα» του εκπαιδευτικού!

Με αυτό τον τρόπο δίνουν πάσα στην αστυνομία και την ασφάλεια να συνεχίσουν το έργο «τρόμος και αθλιότητα στο Γ΄ Ράιχ».

Για αυτό και είναι πάντα επίκαιρη η ρήση του Δ. Γληνού για τους αληθινούς παιδαγωγούς: «Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους».

Τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν τον κερκυραϊκό λαό και τους εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας που αγωνίζονται στο πλευρό των μαθητών. Χαρακτηριστικό απόσπασμα παραθέτουμε της ΓΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

"Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους δεκάδες εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα, οι οποίοι σήμερα αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του αστυνομικού στους μαθητές και δεν εφάρμοσαν μαζικά την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα από τα 12 υπό κατάληψη σχολεία, στα 3 δεν έγινε καν συνεδρίαση του Συλλόγου (ούτε βέβαια αποστολή προγράμματος τηλεκπαίδευσης), ενώ τα 9 καταδίκασαν είτε ομόφωνα είτε με μεγάλες πλειοψηφίες την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφήνοντας στα χαρτιά οδηγίες κι εντολές τόσο του Υπουργείου όσο και του Π.Δ.Ε., ο οποίος έχει γίνει «βασιλικότερος του βασιλέως» στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ρίχνοντας από πάνω του και το τελευταίο φύλλο συκής για το πόσο «μαζί με τους συναδέλφους» μπορεί να είναι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης..."

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search