• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

October 07, 2020 3731

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές!!!

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

Η κατάπτυστη Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, επιδιώκει να μας επιβάλλει «κόντρα» ρόλο από αυτό που εξ αντικειμένου έχουμε. Είμαστε δάσκαλοι και παιδαγωγοί . Η προκλητική στάση του Υπουργείου και της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε όριο και μας μετατρέπει σε αστυνομικά όργανα.

Τις τρεις τελευταίες μέρες, δόθηκε ένας συγκινητικός αγώνας από τους εκπαιδευτικούς, με συνεχείς στάσεις εργασίας, προκειμένου να δοθεί μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και στην επιβολή -από όλα τα επίπεδα διοίκησης (Υπουργείο, ΠΔΕ, ΔΔΕ, Διευθυντές Σχολείων) στους εκπαιδευτικούς- της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία. Η σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών εκφράστηκε από τη μία, με τις συντριπτικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στην εφαρμογή της Υ.Α. και από την άλλη, με τον ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών, που πήραν μέρος στην τηλεκπαίδευση. Μέχρι τώρα, μόνο 3 σχολεία, από τα 10, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάληψη, έχουν προχωρήσει στην πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!

Η Υ.Α ήρθε για να χτυπήσει όλους τους μαθητικούς αγώνες -τωρινούς και μελλοντικούς- και να βάλει τους εκπαιδευτικούς απέναντι από τους μαθητές μετατρέποντάς τους σε χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να καταστούμε μηχανισμός απεργοσπασίας σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αυτό το ρόλο τον αφήνουμε στην κυβέρνηση και στα γνωστά δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια, που το τελευταίο διάστημα δίνουν τα ρέστα τους ενάντια στη νεολαία.

Τώρα με την απόφαση για Απεργία – Αποχή που πήρε η ΑΔΕΔΥ, έχουμε ακόμα ένα όπλο στη μάχη αυτή που δίνουμε. Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων, να απέχουν από κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία. Αξιοποιούμε και συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή, που κήρυξε το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 6/10/2020, από την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 131451/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ Β΄4264/30.9.2020) του Υπουργείου Παιδείας Επιπλέον, τους καλούμε να αξιοποιήσουν το σχέδιο πρακτικού που έχει σταλεί, πληθαίνοντας τις αποφάσεις αντίστασης στην κατάπτυστη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

 

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Την κήρυξη απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως από την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. Αριθμ. 131451/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ Β΄4264/30.9.2020) κοινή υπουργική απόφαση της Υπουργού και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων που την διέπουν και οδηγούν στην απαράδεκτη, από κάθε άποψη, καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών, οι οποίοι διεκδικούν την ασφαλή φοίτησή τους στις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι, η ως άνω αποχή των εκπαιδευτικών λειτουργών δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως που εκπροσωπούμε από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔΕφΑθ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσεως.
Η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα δεν επιφέρει περικοπή μισθού και καμία άλλη διοικητική, οικονομική ή άλλη, έμμεση ή άμεση συνέπεια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search