• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική - Όλοι και όλες στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτώβρη - Το κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

October 13, 2020 3531

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!

Όλοι και όλες στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτώβρη,

10:00πμ, στην Ανουντσιάτα!

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ - ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΥΓΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική. Η υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών. Συκοφαντούν, απειλούν, επιδιώκουν να φιμώσουν όποιον διεκδικεί. Προκαλούν με την αναλγησία τους απέναντι στον λαό την ίδια στιγμή που δίνουν προκλητική στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους με δις € ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις.

Εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας η καθημερινότητα στο σχολείο γίνεται αφόρητη. Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μαζί με τις δικές τους αγωνίες έχουν να διαχειριστούν τους φόβους και τα άγχη, την ανασφάλεια των μαθητών, τα ερωτήματα των γονιών σε συνθήκες που το μάθημα γίνεται δύσκολο και πολύπλοκο.

· Δε μειώνουν τον αριθμό μαθητών στις τάξεις, δεν αξιοποιούν ούτε καν τις διαθέσιμες αίθουσες για το «σπάσιμο» τμημάτων. Στοιβάζουν 25 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά την ίδια ώρα που κουνάνε το δάχτυλο στον λαό για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

· Αρχές Οκτωβρίου και ακόμα υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Τα κενά που δημιουργούνται από τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν έχουν ακόμα αναπληρωθεί ενώ ετοιμάζουν προσλήψεις με την εργασιακή σχέση γαλέρας των 3μηνων συμβάσεων. Μαθητές με Ειδικές Ανάγκες είτε δεν έχουν ακόμα παράλληλη στήριξη είτε αποκλείονται από τα Ειδικά Σχολεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

· Σε πολλά σχολεία υπάρχουν ελλείψεις στην καθαριότητα. Παρά την ηρωική προσπάθεια των καθαριστριών/ών είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

· Στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα οι οδηγίες είναι συγκεχυμένες. Μόνο περισσότερη αναστάτωση δημιουργείται. Μοριακά τεστ δεν πραγματοποιούνται με ευθύνη του κράτους και οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι γονείς τους αναγκάζονται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ από την τσέπη τους.

· Ανακαλούν ή βάζουν εμπόδια στις άδειες σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.

· Δεν έχει παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο για την αποφυγή του συγχρωτισμού στα σχολικά λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται πάνω από 200.000 μαθητές. Μαθητές όλων των ηλικιών «στοιβάζονται» σα σαρδέλες σε διαδρομές που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τη μία ώρα.

· Η κυβέρνηση επιμένει στην απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική επιλογή της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη που έχει καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αξιοποιεί με άθλιο τρόπο την τηλεκπαίδευση ως μέτρο καταστολής των μαθητικών αγώνων, επιδιώκοντας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε παιδονόμους.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα και τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που δεν δέχτηκαν να παίξουν αυτό το ρόλο, αντιστάθηκαν και διαφύλαξαν την αξιοπρέπεια όλου του κλάδου. Οι συνάδελφοι, με διαδοχικές στάσεις εργασίας για αρκετές μέρες, αψηφώντας το κόστος, κέρδισαν το δικαίωμα να αντικρίζουν, την επόμενη μέρα μέσα στην τάξη, τους μαθητές τους στα μάτια, περήφανοι για τη στάση τόσο τη δική τους όσο και των αγωνιζομένων μαθητών τους.

Αναδείχθηκε ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του καθηγητή και των μαθητών του που έχει χτιστεί χρόνια τώρα μέσα στη σχολική αίθουσα, στο προαύλιο, στο δρόμο δεν διαρρηγνύεται εύκολα. Δεν μπορεί να την τσαλακώσει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η προσφώνηση "δάσκαλε" έχει πολύ βαρύ φορτίο στη χώρα μας, αποκτήθηκε σε περιόδους πολύ δύσκολες, το κέρδισαν οι εκπαιδευτικοί με τη μαχητική στάση τους πριν πολλές δεκαετίες.

· Μείωση εδώ και τώρα των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.

· Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

· Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

· Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

· Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

 

Βρισκόμαστε κοντά στους μαθητές που αγωνίζονται και απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Υπερασπιζόμαστε τον δίκαιο αγώνας τους!

Χαιρετίζουμε και τις χιλιάδες λαού, που διαδήλωσαν και πέτυχαν την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι το ένα βήμα! Ο φασισμός όμως υπάρχει ακόμα στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Ειδικά για εμάς τους εκπαιδευτικούς το χρέος είναι μεγάλο! Στο σχολείο, σε κάθε τάξη, να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά μας για το αληθινό πρόσωπο του φασισμού, το μακρύ χέρι του καπιταλισμού. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο και το δηλητήριο του φασισμού να ποτίσει τα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών μας Η ιστορία του λαού μας διδάσκει. Ο φασισμός τσακίστηκε από την οργανωμένη λαϊκή δράση.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ! ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search