• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Καταγγελία ΔΑΣ για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας: "Απαξίωση των σωματείων , τακτική εκφοβισμού, προσβλητικές συμπεριφορές , πιέσεις και άλλα μπήκαν σταδιακά στην ημερήσια διάταξη δημιουργώντας ένα νοσηρό κλίμα στο Γ.Ν. Κέρκυρας"

October 19, 2020 3496

Καταγγελία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) για τη στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας. 'Απαξίωση των σωματείων , τακτική εκφοβισμού, προσβλητικές συμπεριφορές , πιέσεις και άλλα μπήκαν σταδιακά στην ημερήσια διάταξη δημιουργώντας ένα νοσηρό κλίμα στο Γ.Ν. Κέρκυρας'. 

Αναλυτικά:

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο τωρινός διοικητής του ΓΝΚ έδωσε δείγματα της πολιτικής και της καθημερινής πρακτικής που θα ασκούσε στα πλαίσια των καθηκόντων του στο ΓΝΚ.

 

Απαξίωση των σωματείων , τακτική εκφοβισμού, προσβλητικές συμπεριφορές , πιέσεις και άλλα μπήκαν σταδιακά στην ημερήσια διάταξη δημιουργώντας ένα νοσηρό κλίμα στο Γ.Ν. Κέρκυρας.

Εάν το φαινόμενο εδράζονταν αποκλειστικά στο νοσοκομείο θα μπορούσαμε να μιλάμε μόνο περί ιδιοσυγκρασίας του Διοικητή, όμως παράλληλα την ίδια ώρα αντίστοιχες συμπεριφορές και πρακτικές καταγγέλλονται σε μια σειρά από νοσοκομεία , όπως για παράδειγμα στο ΕΛΠΙΣ και το ΑΧΕΠΑ ενώ ίδια στάση κυρίως απέναντι σε συνδικαλιστικά όργανα και διεκδικήσεις εμφανίζεται μέχρι και σε επίπεδο Υπουργών της κυβέρνησης όπως με την Υπουργό Παιδείας κ Κεραμέως. Τελευταίο κρούσμα η πειθαρχική δίωξη του εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ του Γ.Ν Λευκάδας και προέδρου του σωματείου εργαζομένων από τον εκεί διοικητή

Αποτελεί πλέον στάση και τακτική των Διοικήσεων οργανισμών και Υπουργείων που προαναγγέλθηκε εξαρχής από την κυβέρνηση, η μετατροπή του κρατικού μηχανισμού ως επιτελικό κράτος , όπου επιτελικό κράτος σημαίνει ουσιαστικά το αποφασίζομεν και διατάζομεν εξαλείφοντας τις όποιες αντιδράσεις και αντιστάσεις , τόσο εσωτερικά εντός του κρατικού μηχανισμού με στάσεις και συμπεριφορές όπως οι προαναφερθείσες, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας με συνεχή νομοθέτηση νόμων που περιορίζουν δικαιώματα συλλογικής έκφρασης και εναντίωσης όπως της απεργίας, της διαδήλωσης και με πρόφαση τον κορονοιο ακόμα και του συνέρχεσθαι.

Στα πλαίσια αυτά το Νοσοκομείο Κέρκυρας ενόψει και του δεύτερου κύματος Covid εξακολουθεί και παραμένει ουσιαστικά ανοχύρωτο με τεράστιες ελλείψεις στην στελέχωση του που καλύπτονται μόνο εν μέρει με επικουρικό προσωπικό. Αντί να συμβάλει και η διοίκηση από την πλευρά της στην διεκδίκηση ολόπλευρης κάλυψης των αναγκών με μόνιμό προσωπικό επιδίδεται στον πρωταθλητισμό των εντέλλεσθε ώστε να καλυφτούν όπως, όπως οι τρύπες, και στην φίμωση των αντιδράσεων .

Ο Διοικητής, ως «ιμάντας» υλοποίησης της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου σε επίπεδο νοσοκομείου, επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα υποταγής και εκφοβισμού, μπροστά και στην σφοδρή επίθεση στα εναπομείναντα δικαιώματά μας. Αποτελεί συνέχεια συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων στο χώρο της υγείας, όπως στο νοσοκομείο Πρέβεζας, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμού, στο ΠΓΝ Ηρακλείου, στο νοσοκομείο Νίκαιας, στο νοσοκομείο Αττικό και αλλού. Αποτελεί συνέχεια της καταστολής, του αυταρχισμού, της επιδίωξης περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης από την Κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι σαφής και δυνατή

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό

Αξιοπρεπείς συνθήκες και ωράρια εργασίας

Σεβασμός στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων που φέρουν εις πέρας το έργο τους έχοντας ελάχιστα μέσα στη διάθεση τους

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search