• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Στ. Γκίκας: «Συγχαρητήρια στην Π.Υ. για τον επιτυχημένο Σχεδιασμό της Αντιπυρικής Περιόδου»

November 06, 2020 3346

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Ιωάννη Πανόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κερκύρας, Πύραρχο Νικόλαο Κολοβό είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, την φετινή αντιπυρική περίοδο σημειώθηκαν 40% λιγότερες πυρκαγιές, ενώ οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες κατά 37% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Συνεπώς, πρόκειται για μία από τις καλύτερες αντιπυρικές περιόδους των τελευταίων ετών.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διοικητής, τα αποτελέσματα οφείλονται στον καλό συντονισμό μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Δήμων και των εθελοντών. Σημαντική ήταν επίσης η συνεισφορά του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εδρεύει στην Κέρκυρα και λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά.

Σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση του Πυροσβεστικού Μεγάρου (παλαιό Νοσοκομείο), αναφέρθηκε ότι έχει επιλεγεί ο ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου αξίας περίπου 250.000 Ευρώ, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ολοκληρώνεται η απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον ανάδοχο.

Ο Στέφανος Γκίκας, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειακό Διοικητή και τον Διοικητή του Νομού για την λεπτομερή ενημέρωση, δήλωσε τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων και στη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού, διότι την φετινή χρονιά είχαμε περιορισμένο αριθμό πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων.

Όπως ενημερώθηκα, είχαμε 235 στρέμματα καμένης έκτασης, κατά 37% λιγότερα σε σχέση με πέρσι, ενώ σημειώθηκαν 107 πυρκαγιές, 40% λιγότερες από πέρσι που είχαμε 181. Τα θετικά αυτά στοιχεία οφείλονται στον πολύ καλό επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο οποίος στηρίζεται στην πρόληψη και στον πολύ καλό συντονισμό μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θα μπορούσε να λειτουργεί από το 2015, λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά. Το γεγονός αυτό συνεισέφερε σημαντικά στον άριστο συντονισμό για την αντιμετώπιση συμβάντων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Είναι επίσης θετικό ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του αναδόχου που έχει επιλεγεί για την υλοποίηση των υπολειπόμενων έργων του Πυροσβεστικού Μεγάρου.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Πανόπουλο και τον Διοικητή του Νομού Κερκύρας, κ. Κολοβό για την ενημέρωση και για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρουν όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Κέρκυρας. Βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή τους για να προωθήσω, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, ζητήματα που τους αφορούν και ενδυναμώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search