• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας: Τιμάμε την επέτειο και τον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό - Όλοι στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο

November 15, 2020 3514

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Κέρκυρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου καλεί στη συγκέντρωση στις 18.00 την Τρίτη 17/11 επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ φέρνουν μπαρούτι στην περιοχή και δεν γνωρίζουν διαλείμματα στο όνομα της πανδημίας. “Γκριζάρουν” τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ακόμα περισσότερο, η κυβέρνηση θέλει σιγή νεκροταφείου γιατί αποζητά τα συχαρίκια του Αμερικανού πρέσβη. Φοβάται τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο γιατί τσαλακώνουν τη “βιτρίνα” της “ελληνοαμερικάνικης συνεργασίας” που τόσο περίτεχνα φιλοτεχνούν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ."

Αναλυτικά,: 
Τιμάμε την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, μετανάστες, άνεργοι 

Η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί λες και δεν έχει καμία ευθύνη που σχεδόν εννιά μήνες τώρα έχει αφήσει αθωράκιστο το λαό απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Αφού δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας λειτουργεί λες και δεν έχει καμία ευθύνη για τους δεκάδες θανάτους καθημερινά, είναι απορίας άξιο που βρίσκουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο στα σωματεία ότι θα φέρουν ευθύνη για τους “τάφους” εάν πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τιμής και κινητοποιήσεις για την εξέγερση του πολυτεχνείου.

Τολμούν να κουνούν το δάχτυλο στα ίδια σωματεία που τους εξέθεσαν και έξω από τα σύνορα της χώρας πραγματοποιώντας μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, και στην Κέρκυρα, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά με υποδειγματικό τρόπο οργάνωσης και προστασίας. Μην έχουν την απαίτηση οι κυβερνήσεις, που εν μέσω Lockdown διατηρούν αυξημένη τη δράση τους προσαρμόζοντας νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που χτυπάει το οκτάωρο, την απεργία, την ίδια τη συνδικαλιστική δράση, εμείς να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Γνωρίζουμε πολύ καλά να τηρούμε τα μέτρα, το κάνουμε συνεχώς και παλεύουμε να τηρούνται πραγματικά στους χώρους δουλειάς, εκεί που η κυβέρνηση και η εργοδοσία μας αφήνουν έκθετους στον ιό.

Το σωματείο μας δεν πήρε ποτέ και ούτε θα πάρει άδεια από την κυβέρνηση για να παλέψει. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ φέρνουν μπαρούτι στην περιοχή και δεν γνωρίζουν διαλείμματα στο όνομα της πανδημίας. “Γκριζάρουν” τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ακόμα περισσότερο, η κυβέρνηση θέλει σιγή νεκροταφείου γιατί αποζητά τα συχαρίκια του Αμερικανού πρέσβη. Φοβάται τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο γιατί τσαλακώνουν τη “βιτρίνα” της “ελληνοαμερικάνικης συνεργασίας” που τόσο περίτεχνα φιλοτεχνούν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λοιπόν δίνουμε καθημερινό αγώνα σε όλες τις συνθήκες για την υγεία μας, τη μόρφωση των παιδιών μας, τα δικαιώματα μας, όπως θα πρωτοστατήσει το σωματείο μας για την επιτυχία της απεργίας στις 26/11, έτσι λοιπόν δεν θα κάνουμε πίσω για έναν αγώνα ορόσημο των αγώνων του λαού μας όπως είναι η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τιμάμε την επέτειο και τον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό, παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το Πολυτεχνείο Ζει! Έξω οι ΗΠΑ! Έξω το ΝΑΤΟ!

Όλοι στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search