• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Η κωμικοτραγική κατάσταση της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται... «καλωσορίζοντας» τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου!

November 19, 2020 3624

Διευκρινήσεις ΣΕΠΕ για την Επιτροπή Αναπληρωτών - CorfuPress.com

 

 

Η κωμικοτραγική κατάσταση της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται... «καλωσορίζοντας» τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου!

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μικροί μαθητές και νήπια (από 4 έως 12 ετών) πήραν σήμερα και χθες μια πρώτη γεύση από την τηλεκπαίδευση που σχεδίασε η Κυβέρνηση των «αρίστων» και η κ. Κεραμέως !! Χιλιάδες μαθητές μαζί με τους γονείς τους μάταια προσπαθούσαν, όλο το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, να συνδεθούν με τους δασκάλους και τα σχολεία τους. Το σύστημα κατέρρευσε από την πρώτη μέρα. Χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από όλη την Ελλάδα, από γονείς που έψαχναν απελπισμένοι να βρουν μια λύση για το πώς θα κάνουν μάθημα τα παιδιά τους.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση γιατί εφαρμόζει πιστά την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων, επιλέγει να δίνει χρήματα δεξιά και αριστερά αλλά όχι για την υγεία, όχι για τα σχολεία, όχι για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας, τα κενά σε αίθουσες, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ και δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, που ζητάμε τόσους μήνες, ώστε να μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να είναι ασφαλή.

Ακόμα και μετά το σημερινό αλαλούμ η Υπουργός συνεχίζει με ψέματα να συγκαλύψει τις ανεπάρκειες και τις ελλείψεις. Μετά τα παραμύθια για τα χιλιάδες λάπτοπ και τάμπλετ που δώρισαν οι «φιλεύσπλαχνοι εφοπλιστές και οι εταιρείες», μετά τη ντροπή με τις μάσκες-αερόστατα και τα παγουρίνο, σήμερα η απάτη ολοκληρώθηκε. Η ανακοίνωση του Υπουργείου μιλά για «…ομαλή λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα εκτός ορισμένων μεμονωμένων περιστατικών …» τη ίδια στιγμή που ακόμα και η ίδια η εταιρεία Webex αναγνώρισε ότι υπήρξαν μεγάλα προβλήματα σε όλη τη χώρα… Ντροπή !!!

Εδώ και τώρα το Υπουργείο να αφήσει στην άκρη τις επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις και να προχωρήσει στα απολύτως αναγκαία μέτρα:

Δυνατότητα αξιοποίησης και επιλογής είτε της σύγχρονης είτε της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών. Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να ξεκαθαριστεί ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα (σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης) χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια που τελικά στρέφονται εναντίον των μαθητών.

Ø Καμία διοικητική αυθαιρεσία δε θα γίνει αποδεκτή. Το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει μέσα από ανεφάρμοστες οδηγίες, «εντέλλεσθε» και απειλές να υπονομεύει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών.

Ø Να υπάρξει μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις με δεδομένο ότι: πρώτον, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν καλύπτει ολοκληρωμένα την γνωστική διαδικασία και δεύτερον, θα υπάρχουν μαθητές που δε θα συμμετάσχουν.

Ø Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων, μέσα στα οποία πρέπει να οργανωθεί η εξ αποστάσεως για όσους συναδέλφους επιλέξουν ως χώρο εργασίας το χώρο του σχολείου.

Ø παροχή εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» ασύγχρονης ή σύγχρονης μέσω των δυνατοτήτων και μέσων που μας παρέχει η κάθε σχολική μονάδα που υπηρετούμε, από την έδρα της σχολικής μας μονάδα και εντός του ωραρίου μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας ότι η πιο παραγωγική ώρα για την εκπαίδευση των παιδιών Δημοτικού – Νηπιαγωγείου είναι από 10:00 έως 14:00. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων δεν είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας και δεν μπορεί το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών της πρωτοβάθμιας να καθορίζεται από το Υπουργείο ανάλογα με το πότε δεν είναι φορτωμένη η πλατφόρμα του και όχι ανάλογα με τις παιδαγωγικές και βιολογικές ανάγκες των μικρών μαθητών.

Ø Είναι προφανές ότι καμία «απουσία» μαθητή δεν πρέπει να περαστεί για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά.

Ø Να υπάρξει ειδική μέριμνα για δια ζώσης κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα δημιουργηθούν (ενισχυτική διδασκαλία, φροντιστηριακά μαθήματα κ.τ.λ.).

Ø Αύξηση δαπανών για τη Δημόσια Εκπαίδευση, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, και άμεσα γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Ø Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για όλους!

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη οι σχολικές μονάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν, με τους μέγιστους όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την υγεία μας ή με την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search