• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Απίστευτο και αληθινό: Ένα πρότυπο περιβάλλον δια ζώσης διδασκαλίας στο Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας σε συνθήκες της πανδημίας!

February 13, 2021 3133

«Έτοιμο το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας να ξαναξεκινήσει τη λειτουργία του προσαρμοζόμενο στις νέες απαιτητικές συνθήκες διδασκαλίας που υπαγορεύει η πανδημία», δηλώνει ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Καταστήματος Κράτησης) Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι να εισέρχονται από διαφορετική είσοδο σε διαφορετικές αίθουσες με σχολαστικά πρωτόκολλα υγιεινής (απολυμαντικά υγρά παπουτσιών στην είσοδο, ποδονάρια, απολυμαντικά χεριών και μάσκες, σε θερμαινόμενο αλλά καλά αεριζόμενο χώρο) και διαχωρίζονται σε απόσταση 5 μέτρων με επιφάνεια από plexiglass

 

Αναλυτικά:

Σχολεία Φυλακών Κέρκυρας
Σχολεία Φυλακών Κέρκυρας

Αναλυτικά:

 

Προσαρμοζόμενο τόσο στις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις όσο και στις ιδιαίτερες προκλήσεις της εκπαίδευσης κρατουμένων (όπως για παράδειγμα την αδυναμία πραγματοποίησης εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας λόγω των αυστηρών κανόνων που ορίζουν την απαγόρευση δημοσιοποίησης της ταυτότητας των μαθητών-κρατουμένων) δημιούργησε ένα πρότυπο περιβάλλον διαζώσης διδασκαλίας στο οποίο διασφαλίζεται ότι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι παραμένουν σε φυσική απόσταση, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν ανάμεσά τους οπτική και ακουστική επαφή η οποία τους εξασφαλίζει δυνατότητα μαθησιακής διάδρασης.

Σχολεία Φυλακών Κέρκυρας
Σχολεία Φυλακών Κέρκυρας

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι εισέρχονται από διαφορετική είσοδο σε διαφορετικές αίθουσες με σχολαστικά πρωτόκολλα υγιεινής (απολυμαντικά υγρά παπουτσιών στην είσοδο, ποδονάρια, απολυμαντικά χεριών και μάσκες, σε θερμαινόμενο αλλά καλά αεριζόμενο χώρο) και διαχωρίζονται σε απόσταση 5 μέτρων με επιφάνεια από plexiglass. Ταυτοχρόνως, ο εκπαιδευτής έχει τη δυνατότητα (μέσω προγράμματος One Note ψηφιακής γραφίδας) να γράφει εξ’ αποστάσεως στον πίνακα της αίθουσας των μαθητών, να προβάλει εικόνες και videos στην αίθουσά τους και στο τέλος της κάθε διδακτικής ώρας να εκτυπώνει ασύρματα τις σημειώσεις του μαθήματος και του προγράμματος One Note που μόλις προβλήθηκε απευθείας στην αίθουσά τους, διατηρώντας τη φυσική απόσταση και αποφεύγοντας την ανταλλαγή αντικειμένων, χωρίς να ακυρώνεται  η δυναμική της επικοινωνίας τους.

Θερμές ευχαριστίες στο χορηγό των δαπανηρών πάνελ plexiglass κ. Δημήτρη Μισφούτ (CORFU GLASS Misfout) και στην Σπυριδούλα Κυζιρίδου που μεσολάβησε για την χορηγία.

Με την ευκαιρία το Σχολείο ευχαριστεί και πάλι τον Σύλλογο “Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας” που συνεχίζει να το στηρίζει με ουσιαστικό και διακριτικό τρόπο.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους να συναντηθούν ξανά στον ζωογόνο χώρο του Σχολείου τους και να συνεχίζουν το πολύχρωμο ταξίδι στην αυτογνωσία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search