• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

ΙΣΚ προς Κερκυραίους: "Να αγνοήσουν το κλίμα τρόμου και αμφισβήτησης - Να εμπιστεύονται μόνο τους ειδικούς και να σπεύσουν να εμβολιαστούν"

February 14, 2021 2937

«Δεν πρέπει να τιμούμε όλες τις γνώμες των ανθρώπων, αλλά μερικές και όχι όλων των ανθρώπων, αλλά των ειδικών»

(Πλάτωνας «Κρίτων»)

 

Με αφορμή το περιστατικό υπό διερεύνηση αναφερόμενης σημαντικής αδυναμίας κάτω άκρων σε νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το οποίο συνέπεσε χρονικά με τη 2η δόση του εμβολιασμού της, προκαλώντας σύγχυση στους συμπολίτες μας σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου, εκφράζουμε τις θερμές ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση της ασθενούς.

Σε σχέση τώρα με δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ, οι οποίες προκάλεσαν κλίμα φόβου και αμφισβήτησης της ασφάλειας του εμβολίου με αποτέλεσμα την ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό, θέτοντας ως πιθανή διάγνωση GBS πριν το τέλος της διερεύνησης του περιστατικού από τον θεράποντα ιατρό και την συσχέτιση με την δεύτερη δόση του εμβολίου παραθέτουμε την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του ΙΣ Κέρκυρας :

“Το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre είναι ένα σπάνιο σύνδρομο, με συχνότητα 1,88 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους ανά έτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, και 1 περιστατικό ανά 100 χιλιάδες κατοίκους στις ΗΠΑ.

Από τον εμβολιασμό κατά του ιού της γρίπης το 2009 καταγράφηκαν μόνο 2 επιπλέον περιστατικά ανά εκατομμύριο εμβολιασμούς με σύνδρομο Guillain-Barre.

Δεν υπάρχει σε καμία παγκόσμια μελέτη συσχέτιση αυτής της αυτοάνοσης σοβαρής νευρολογικής νόσου με τον ιό Sarscov2, ούτε φυσικά με το εμβόλιο και τα συστατικά του.

Δύσκολα εντοπίζεται με ακρίβεια και σαφήνεια τι μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο Guillain-Barre, μπορεί να είναι μια κοινή λοίμωξη μια γαστρεντερίτιδα, σπανιότατα μετά το εμβόλιο της γρίπης και της λύσσας (2 περιστατικά σε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς μελέτη του 2009) αλλά εξ ορισμού είναι αυτοάνοσο νόσημα ΑΓΝΩΣΤΗΣ αιτιολογίας, όπως σχεδόν όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Τελειώνοντας, όσοι έχουν νοσήσει από το σύνδρομο αυτό ενδείκνυται το εμβόλιο covid 19”.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το εμβόλιο είναι το ένα και το μοναδικό όπλο, το οποίο θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας καλεί τους Κερκυραίους και όχι μόνο, να αγνοήσουν το κλίμα τρόμου και αμφισβήτησης που δημιουργούν και να εμπιστεύονται μόνο τους ειδικούς και να σπεύσουν να εμβολιαστούν, όταν αυτό καταστεί εφικτό.

Παρακολουθώντας δε την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Κέρκυρα, εκτιμάμε ότι το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων επέφερε σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση στο νησί, προτείνουμε το άμεσο κλείσιμό τους και την επιστροφή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας χωρίς καμία χαλάρωση και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στις υγειονομικές αρχές, με αφορμή και τη μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του νησιού μας.

Ο ιός είναι εδώ και η απόσταση από το πράσινο στο κόκκινο είναι πολύ μικρή. Ας μην γκρεμίσουμε όσα με κόπο και πολλές θυσίες χτίσαμε τους τελευταίους μήνες. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας είναι πάντα παρών και πρόθυμος να βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία των μελών του σε ότι του ζητηθεί.

Προγραμματίζουμε τον εμβολιασμό μας και τηρούμε απαρέγκλιτα το τρίπτυχο: ΜΑΣΚΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ - ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΕΡΙΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δημήτριος Καλούδης                                    Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search