• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Atlantica Grand Meditteraneo Resort & Spa:“Οι λαθραίοι στο Εργατικό Κέντρο εξαπάτησαν τη δικαιοσύνη, όχι όμως εργαζόμενους και συνδικάτα”

March 04, 2021 2870

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Atlantica Grand Meditteraneo Resort & Spa  για την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

 

 
 

ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Εκδόθηκε ανακοίνωση από την ληγμένη και διορισμένη του εργατικού κέντρου χωρίς καμιά αναφορά στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εκλεγμένων αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου και το περιεχόμενο της συνέλευσης που ασχολήθηκε με τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων.
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μνημείο απύθμενου θράσους της γνωστής παρέας που έχει εγκατασταθεί λαθραία στα γραφεία διοίκησης του εργατικού κέντρου και αρνείται να παραδώσει βιβλία, έγγραφα, σφραγίδα και κλειδιά. Μετά από πέντε μήνες και τρεις μαζικές συνελεύσεις αποφάσισαν τώρα να αμφισβητήσουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, παρότι όπως ομολογούν, γνωρίζουν τον κατάλογο των συμμετεχόντων στις γενικές συνελεύσεις, οι οποίες άλλωστε είναι δημόσιες, ανοιχτές και κρυστάλλινες. Ο ισχυρισμός τους είναι ανάξιος περαιτέρω σχολιασμού, ωστόσο για την ιστορία οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που αμφισβητούν εκλεγμένους αντιπρόσωπους χιλιάδων εργαζομένων. Είναι οι δύο κύριοι που εμφανίζονται ως «πρόεδρος» και ως «ταμίας» του εργατικού κέντρου και ενίοτε προσέρχονται στο γραφείο διοίκησης 9-12 το πρωί για να πιουν τον καφέ τους και να απεργαστούν σχέδια για την παρεμπόδιση της δράσης των ενεργών σωματείων και την παραπληροφόρηση των εργαζομένων.
Ο μεν πρώτος δεν έχει εκλεγεί ούτε αντιπρόσωπος από το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ, αφού στις εκλογές του εν λόγω σωματείου, ψήφισαν μόνο 20 και για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός (25) για την εκλογή αντιπροσώπου στο εργατικό κέντρο προσμέτρησαν 5 φάκελα που έφερε το «περιστέρι» από Παξούς και Διαπόντια νησιά κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου. Το γεγονός αυτό απέκρυψε ο κύριος αυτός, ώστε να εξαπατήσει τη δικαιοσύνη και να πετύχει το διορισμό του στην προσωρινή διοίκηση. Σαν να μην του έφτανε η «εκλογή» ως αντιπρόσωπος με το «περιστέρι» «εκλέχτηκε» στα τέλη του Δεκέμβρη ως «πρόεδρος» της διορισμένης και ληγμένης με email σε μια διαδικασία παρωδία κατά παγκόσμια πρωτοτυπία και όλως παρανόμως.
Ο δε άλλος από την 1/5/2018 έχει οριστικά συνταξιοδοτηθεί και έχει απολέσει την ιδιότητα του αντιπροσώπου και κάθε αξιώματος στο εργατικό κέντρο, ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ,(ως ορίζει το καταστατικό). Το γεγονός αυτό το απέκρυψε διατηρώντας παράνομα τη θέση του γραμματέα του εργατικού κέντρου από 1/5/2018 έως 1/4/2019 και εν συνεχεία εξαπατώντας τα δικαστήρια πέτυχε το διορισμό του στην προσωρινή διοίκηση και στη θέση του ταμία, ασκώντας οικονομική διαχείριση χωρίς γενική συνέλευση, οικονομικό απολογισμό και οικονομικό προϋπολογισμό λόγω της άρνησης τους να συνεδριάσουν το εργατικό κέντρο και να κάνουν εκλογές.
Για το πώς η δικαιοσύνη θα προστατευτεί ως θεσμός, από αυτήν την παρέα, είναι θέμα δικό της καθώς και το πότε και αν θα το πράξει. Η οργάνωση όμως, η συγκρότηση και η εκπροσώπηση των εργαζομένων και των συνδικάτων είναι αποκλειστικά υπόθεση των γενικών τους συνελεύσεων και κανενός άλλου!
Σε κάθε περίπτωση αυτή την ώρα για εμάς προέχει η διασφάλιση εισοδήματος αξιοπρέπειας, η επιστροφή στην εργασία το καλοκαίρι με όλα τα δικαιώματα και η διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας μας.
Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων καλούμε τους εργαζόμενους μαζικά και μαχητικά να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα και στηρίζει η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search