• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Συμμορίες κλέβουν ταχύπλοα και αλιευτικά στην Κέρκυρα ( ΦΩΤΟ - video)

March 17, 2021 3672

 

 

Ανενόχλητοι και θρασύτατοι, μέλη συμμοριών κατακλέβουν αλιευτικά και ταχύπλοα σκάφη στη βορειοανατολική Κέρκυρα. Η ύπαρξη καμερών ασφαλείας σε γειτονικές επιχειρήσεις και βίλες, δεν τους πτοεί. Η δράση τους φαίνεται πως έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ έχουν γίνει φόβος και τρόμος για ψαράδες και ιδιοκτήτες θαλάσσιων μέσων που φοβούνται ότι η περιουσία τους μπορεί μέσα σε ένα βράδυ να… κάνει φτερά!

Μέσα σε μερικές μόνο ημέρες, από το λιμανάκι της Κασσιόπης, έχουν κλέψει δύο ταχύπλοα που τα οδήγησαν στις απέναντι αλβανικές ακτές με τους Αγίους Σαράντα να απέχουν μόλις τρία ναυτικά μίλια.

Από άλλα σκάφη, αφαίρεσαν εξοπλισμό μεγάλης αξίας, δεξαμενές καυσίμων, ακόμα και σύνεργα επαγγελματικού ψαρέματος!

 

Η δράση των κυκλωμάτων γίνεται τη νύχτα, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπως φαίνεται και από τα δεκάδες βίντεο από κάμερες ασφαλείας, πρώτα εντοπίζουν τη λεία τους και μετά, οι ίδιοι ή συνεργοί τους ανενόχλητοι λεηλατούν.

 

 

Οι καταγγελίες δεν περιορίζονται στην Κασσιόπη, αλλά έχουν καταγραφεί ήδη τουλάχιστον 12 περιπτώσεις σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, το Αυλάκι, το Νησάκι ή ακόμα και νοτιότερα στις ακτές της Κέρκυρας.

Τα θύματα των κλοπών υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις Αλβανοί υπήκοοι που έχουν εγκλωβιστεί στην Κέρκυρα, κλέβουν τα σκάφη για να μεταφερθούν παρανόμως στους Άγιους Σαράντα και εκεί, τα πωλούν είτε ολόκληρα ή για ανταλλακτικά.

 

 

Κάτοικοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ζητούν από την πολιτεία περισσότερα μέτρα φύλαξης αλλά και πιο εντατική παρακολούθηση των στενών από το κοντινό Ναυτικό Φυλάκιο, καθώς και στυνεργασία με τις Αλβανικές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν τα κλεμμένα και να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους.

 

 ΠΗΓΗ: Γιάννης Ανδριώτης - ert.gr
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search